Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Válogatott: Közleményt adott ki a Magyar Labdarúgó Szövetség a FIFA döntés után

A közleményben többek között megemlítik, hogy már a mérkőzés után hivatalos úton határolódott el a szövetség az antiszemita megnyilvánulásoktól, illetve az MLSZ továbbra is eltökélt, hogy az ilyen viselkedést száműzze a stadionokból.

Alább változtatás nélkül az MLSZ közleménye:

Az MLSZ jelenleg a pontos, részletes indoklással ellátott határozatot várja a döntésről.

A határozatot közzétevő hivatalos FIFA-honlap cikke is utal arra, hogy a nemzetközi szövetség a meccsen történt, a futball szellemiségéhez méltatlan szurkolói megnyilvánulásokat elfogadhatatlannak tartja a labdarúgópályákon, ezért döntött a súlyos szankció mellett.

Az augusztusi mérkőzést követően az MLSZ levélben kért elnézést Magyarország izraeli nagykövetétől, az izraeli szövetségtől valamint a FIFA-tól, és hivatalos közleményben ítélte el a találkozón résztvevő szurkolók egy kisebb csoportjának akcióját. A mérkőzésen tapasztalható szélsőséges megnyilvánulásokat figyelembe véve a FIFA fellépése az ilyen jellegű cselekménnyel szemben érthető. Az MLSZ – A FIFA-hoz és az UEFA-hoz hasonlóan – továbbra is eltökélt abban, hogy száműzze a stadionokból a gyűlölködő megnyilvánulásokat, a Fair Play szellemétől eltérő szurkolást, elkötelezett amellett, hogy a magyar pályákról mielőbb eltűnjenek a szélsőséges, a civilizált normáktól eltérő hangok.

Ugyanakkor a Magyar Labdarúgó Szövetség álláspontja szerint az, hogy a magyar válogatottnak egy barátságos meccsén történt eset miatt egy sorsdöntő, a legrangosabb nemzetközi sorozatba illeszkedő mérkőzésen kell letöltenie a kirótt büntetést, a pontos indoklás és határozat kézhezvétele előtt is túlzottnak és igazságtalannak tűnik. Ezért az MLSZ a hivatalos határozat érkezését követően benyújtja fellebbezését, hogy igazságosabb, a történtekkel arányos döntés szülessen.

Gavalovits Sándor