Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: Kikapott, de továbjutott a Sevilla!

Amint a beharangozóban írtuk, valóban csak formalitás volt a mérkőzés hiszen a Sevilla 5:0-ás előnye ledolgozhatatlannak tűnt a vendég Mallorca számára, ez be is igazolódott.

Alaposan felforgatott kezdő tizenegy futott ki a pályára Sevillában, egyedül Kondogbia volt az a játékos, aki a hétvégi bajnokin és most is az első perctől a pályán volt. Érthető módon Míchel González, a hazaiak mestere játéklehetőséget adott azoknak a labdarúgóknak is, akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak.

Mindkét csapat a 4:2:3:1-es biztonsági alapfelállást választotta. Az első félidőben próbált dominálni a Sevilla együttese Manu révén meg is szerezték a vezetést a 22. percben (1-0). A vendégek küzdöttek becsülettel, de az első félidőben az eredmény nem változott.

A szünet után egy sokkal nagyobb hőfokon működő Mallorcát láthatott a Ramón Sánchez Pizjuán stadionba kilátogató lelkes publikum és döbbenten figyelte, ahogy négy perc alatt Brandon és Alfaro góljaival a meg is fordították a mérkőzés állását. (1-2). Cserékkel próbált frissíteni a Sevilla, Perrottit Rakitic váltotta a 70. percben, aki nagy kedvvel szállt be a mérkőzésbe. Sorra alakították ki helyzeteiket a vendéglátók, pontrúgásokból veszélyeztettek is, de az utolsó negyedórában az eredmény nem változott és bár győzött, de összesítésben kiesett a Mallorca a Király kupából.

A Sevilla bejutott a legjobb nyolcba és a Zaragoza – Levante párharc győztesével mérkőzik a továbbiakban.

Sevilla – Mallorca 1:2 gólszerzők: Manu ill. Brandon, Alfaro

Továbjutó : Sevilla 6:2-es összesített eredménnyel

Cserenkó Szabolcs