Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Juventus, az Inter és a Milan játékosával erősítené meg a keretét a Hamburg!

Bár a kikötővárosiak stabil középcsapatnak számítanak az idei német bajnokságban, a klubvezetőség ennél többet szeretne elérni, s ennek érdekében igazolni is hajlandó.

A transfermarkt.de értesülései szerint elképzelhető, hogy az Internazionale kenyai védekező középpályása, McDonald Mariga a Hamburghoz szerződik. A 25 éves, huszonhétszeres válogatott játékos mindössze három mérkőzésen száz percet töltött a pályán az idei szezonban, így nem lenne meglepő a váltás, ám a 6 millió euróra becsült jobblábas játékos iránt az Eintracht Frankfurt is érdeklődik.

Lényegesen nagyobb sajtóvisszhangot kapna, ha akár a Milan, akár a Juventus klasszisa Németországna igazolna. A torinóiaktól ugyanis a világbajnok Vincenzo Iaquinta teheti át a székhelyét Hamburgba. A 33 éves, negyvenszeres olasz válogatott középcsatár bizonytalan ideig eltiltását tölti, ami megkönnyítheti az üzlet nyélbe ütését. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy Iaquinta 2011 márciusa óta nem lépett tétmérkőzésen pályára az „Öreg hölgy” mezében, s egy rövid cesenai időszakot leszámítva hosszú ideje nem adódott lehetőség a 1,5 millió euró piaci értékű játékos számára labdába rúgni.

Ami pedig Milánó vörös-fekete „oldalát” illeti, a 28 esztendős, négyszeres francia válogatott középső középpályás, Mathieu Flamini is kiköthet Thorsten Fink csapatában. A mindkét lábával ugyanolyan technikás gallra nem számít Massimiliano Allegri vezetőedző, amit bizonyít, hogy az idényben mindössze hét mérkőzésen adott bizalmat az Arsenal korábbi kedvencének.

Természetesen nemcsak lehetséges érkezőkkel lehet találkozni a transfermarkt.de oldalon: elképzelhető, hogy a német gárda házi társgólkirálya – Artjoms Rudnevsszel karöltve -, Heung-Min Son magasabban rangsorolt klubban folytatja a pályafutását: a 20 éves, tizenegyszeres dél-koreai válogatott jobboldali támadó alapembernek számít és élt is az őszi szezonban a bizalommal, hiszen hat gólig jutott a bajnokságban. Jó teljesítménye fel is keltette mind a Borussia Dortmund, mind pedig a Liverpool érdeklődését.
Még nagyobb ugyanakkor az érdeklődés Marcus Berg iránt: a 26 éves, huszonháromszoros svéd válogatott középcsatár mindössze két gólig jutott az őszi idény folyamán, ennek ellenére az egyaránt spanyol Celta Vigo, Mallorca, Espanyol és Levante, a svájci Basel és a svéd Göteborg is szívesen tudná a soraiban a támadót.
Hasonlóan sok együttes figyelmét keltette fel a korábbi német utánpótlás-válogatott Robert Tesche, annak ellenére, hogy négy meccsen összesen nyolcvanöt percet tölthetett a pályán: a 25 esztendős középső középpályást összefüggésbe hozták az egyaránt olasz Fiorentinával és Lazioval, az orosz Tyerek Groznijjal, a török Kasimpasával, valamint a német másodosztályú Paderbornnal is.

Különös egybeesés, de a szerb középhátvéd Slobodan Rajkovic is úgy hívta fel magára a figyelmet, hogy csupán két alkalommal jutott szóhoz. A tizenháromszoros válogatott, 23 esztendős védőt az orosz Dinamo Moszkva, a holland Ajax és a német Hoffenheim szeretné megszerezni – a hírek szerint utóbbira van a legnagyobb esély.

Szerző: Budai Levente