Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hamarosan meglehet a Blackburn Rovers új menedzsere

Az 1995-ben még Premier League-ben bajnoki címet szerző, ám az idei szezont már csak a második vonalban kezdő Rovers, tavaly gyászos PL szereplésének köszönhetően búcsúzott a legjobbak mezőnyétől. A kék-fehér együttes idénybeli harmadik főállású vezetőedzője, a Blackpool-os Michael Appleton lehet.

A korábbi Manchester United játékost, Henning Berget még decemberben menesztették a kispadról, mindössze két hónap után, ugyanis a norvéggal még hátrább süllyedt a klub a táblázaton. Azóta megbízott főnökként Gary Bowyer gardírozza a Roverst, akiket azóta már elméletben összehoztak már Paulo Sousa-val, vagy Robert Di Matteo-val is.

A két szóban forgó együttes, a Blackburn, és a Blackpool szomszédvárak, egyaránt lancashire-iek, így adja magát a helyzet, hogy a tehetséges menedzsernek tűnő, még csak 37 éves Appleton egy nagyobb kihívásért már most költözhet. A MU akadémiáján nevelkedett úriember egyébként csak októberben foglalta el, jelenlegi pozícióját, ám mint már vázoltuk, könnyen elképzelhető a gyors váltás. Mérlegére eddig nem volt panasz, bár jobbára a döntetleneket halmozta a ,,Mandarinokkal”.

A dolog komolyságát jól jelzi, hogy maga a blackburn-iek elnöke jelezte, nem kacsáról van szó: ,,Megerősíthetem, hogy tettünk egy hivatalos ajánlatot a Blackpool-nak, hogy egyáltalán tárgyalhassunk Michael Appleton-nal. Elmondhatom, hogy jelenleg Ő az egyetlen jelöltünk, a nálunk betölthető menedzseri posztra.”

A Championship élmezőnye: 1. Cardiff City 56 pont, 2. Hull City 49 pont, 3. Crystal Palace 47 pont, 4. Middlesbrough 47 pont, 5. Leicester City 44 pont, 6. Watford 40 pont,… 13. Blackburn 35 pont, 14. Blackpoll 34 pont,…

Szerző: Balogh József