Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Videó: Ronaldo mesterhármasával továbbjutott a Real, Casillas ismét a kezdőben!

Iker Casillas kezdett a Real Madrid kapujában az elmúlt hetek viszontagságai után. Köztudott ugyanis, hogy nem ápolnak jó viszonyt Mourinhoval, aki egy hete sulykolja, hogy mennyire fontos számára ez a találkozó előfordulhat, hogy jobban bízik a majd 130-szoros kapusban, mint bármely más hálóőrében.

Hátrányban kezdte a találkozót a fővárosi gárda, hiszen a két csapat első mérkőzésen 2:1-re a vigoiak nyertek. Ezt a kisebb hendikepjét gyorsan ledolgozta a Real, hiszen Cristiano Ronaldo a harmadik percben betalált, majd a 24. percben megduplázta csapata előnyét (2:0).

Már az első félidőben meglehetett volna a mesterhármas portugál klasszisnak, a játékvezető asszisztense azonban tévesen lest intett (legalább két méterrel belógott Bellvis a vendégek bal oldali védője), így a játékvezető nem adta meg az újabb gólt. A 45. percben egy szerencsétlen mozdulat után, súlyosnak tűnő sérülést szenvedett a Hugo Mallo, a vendégek 28 éves védője, akit le is kellett cserélni.
A második játékrész élvezhetőbb focit hozott, mint az első főleg akkor volt némi izgalom, amikor Sergio Ramos megkapta második sárgalapját.

Szűk húsz perc volt a találkozóból, a Celta megérezte, hogy van még keresnivalója ma este a Bernabéuban, támadtak is becsülettel, szerettek volna gólt szerezni mert azzal a hosszabbítást érték volna el, Iker Casillasnak jó párszor a helyén kellett lennie, több bravúrt is bemutatott. Kitámadott a hátrányban lévő kiscsapat de ez megbosszulta magát, a 87. percben Ronaldo futotta le a baloldalon védőjét, és kilőtte a hosszú sarkot (3:0). Ekkor összeroppantak a vendégek, két perc elteltével Khedira megadta a kegyelemdöfést (4:0).

Összességében elmondható, nem volt kérdés ki jut tovább a párharcból, a játék minden elemében felülmúlta a Madrid az ellenfelét, akik tisztesen helyt álltak a mérkőzésen. Ronaldo mesterhármasával ismét megmutatta klasszisát, az ő találatai révén jutott tovább az esélyesebb csapat.

Real Madrid – Celta Vigo 4:0 (2:0)

Továbbjutott Real Madrid: 5:2-es összesítéssel


Real Madrid 4-0 Celta de Vigo (Copa Del Rey) by goalsarena2012

Cserenkó Szabolcs