Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Videoton: Európai színvonalú felkészülés Marbellán

Tegnap késő este érkezett meg a dél-spanyolországi Málagába a székesfehérvári társaság, ám nem kevés bonyodalom után. Közel 20 órás utazást követően. A felkészülési program is alakul. Négy ellenfél már ismert.

A Vidi először lekéste a csatlakozást Párizsban, majd Málagán azzal szembesültek, hogy

Az Air France miatt először lekéste a csapat a párizsi csatlakozást, majd amikor késő este leszállt a gép Málagán, újabb kellemetlen meglepetés következett. Kiderült, hogy a Budapesten feladott csomagok nagy része a párizsi repülőtéren elkeveredett, így a poggyászok nem érkeztek meg Spanyolországba. 14 ember bőröndjéről, személyes dolgairól van szó. A késői vacsora után a játékosok nyugovóra tértek.

Két román, egy-egy orosz és ukrán ellenfél

Négy csapat kiléte már ismert az edzőtáborban játszandó felkészülési összecsapásokra.
A Vass Ádámmal felálló CFR Cluj és a Rapid Bucuresti a román első osztályban, míg a Dnipro az ukrán élvonalban szerepel. Ellenfél lesz a Dzsudzsák Balázst foglalkoztató Dinamo Moszkva is.

A kvartettből a Dnipro és a CFR még áll az európai kupaporondon. Előbbi éppen a csoportjában a Videoton előtt végző Basellel, míg a román együttes az olasz Interrel fog találkozni az EL-ben.

A CFR 1907-ben alakult. A kolozsvári csapat háromszoros román bajnok, ugyanennyiszer nyert román kupát, és kétszer román szuperkupát. A Pászkány Árpád tulajdonában lévő klub 2005-ben érte le legnagyobb nemzetközi sikerét, miután a Lens ellen játszott az Intertoto-kupa fiáléjában. A csapat jelenleg ötödik helyen áll a román pontvadászatban.

A másik román ellenfél a bukaresti Rapid, amelyet 1923-ban alapítottak Grivițai vasúti járműjavító dolgozók, Asociația culturală și sportivă C.F.R. (Román vasutak kulturális és sport egyesülete) néven. Háromszoros bajnok, 13-szoros kupagyőztes, négyszeres román szuperkupagyőztes. A Bucuresti mindössze kilencedik a bajnokságban.

A szintén 1923-ban alapított Dinamo Moszkva is jó nevű együttes, bár 37 éve nem szerzett bajnoki címet. Az utolsó banoki aranyat 1976-ban nyerték a kék-fehérek. Ekkor még szovjet bajnokságként a belügyminisztérium felügyelete alá tartozott. 11 alkalommal nyerte meg a szovjet bajnokságot, 6-szor a szovjet kupát, míg egyszer az orosz kupát, a szovjet szuperkupát 1977-ben nyerték meg a moszkvaiak. 1972-ben a KEK-döntőig meneteltek. Több ismert játékos is megfordult, illetve játszik jelenleg is a csapatban, mint a görögökkel EB-t nyert Gurkas Seitaridis, a korábbi portugál klasszis, Maniche, vagy a mostani keretből Kevin Kuranyi, Dzsudzsák Balázs, Zvjezdan Misimovic és Andrej Voronin. Dzsudzsákék a bajnokságban ramaty kezdés után az ősz második felében javítva jelenleg a kilencedik helyen állnak.

Az ukrán pontvadászatban jelenleg második Dnipro Dnipropetrovszk korábban kétszeres szovjet bajnok és egyszeres szovjet kupa, illetve szuperkupa győztes. A közelmúltban felmerült Juhász Roland neve, mint lehetséges érkező. A klubot 1918-ban alapították.

Gavalovits Sándor