Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatért korábbi klubjához az egykori dortmundi kedvenc!

Ahogy arról az utóbbi hetekben hallani lehetett, mostanra hivatalossá vált: Nuri Sahin 2014 nyaráig kölcsönben a Borussia Dortmundban szerepel – számol be a bundesliga.de!

A németországi születésű, de török származású és harminchétszeres török válogatott középső középpályás a Ruhr-vidéki együttesben kezdte el profi pályafutását 2005-ben, s a 2007/2008-as szezonbeli, rotterdami kölcsönszerződését leszámítva 2011-ig a sárga-fekete mezes gárda sikeréért harcolt a ballábas futballista. Ekkor azonban nem tudott – és valószínűleg nem is akart – nemet mondani a Real Madrid hívó szavára, ám a galaktikusoknál mindössze négy bajnoki mérkőzésen jutott szóhoz. A még mindig csak 24 éves játékos a most futó szezonban Liverpoolba került kölcsönbe, ám ott is híján volt a bizalomnak. Igaz ugyan, hogy a válogatottbeli kötelezettségekkel együtt tizennyolcszor jutott szóhoz Sahin, s ezeken a mérkőzéseken három-három gólt és gólpasszt tudott felmutatni a 179 cm magas középpályás, a Mersey-parti együttes így sem ragaszkodott a megtartásához, így a királyi gárda ismét kölcsönszerződést kötött a nagy reménységnek kikiáltott labdarúgóval – valamint ezúttal a BVB-vel. Ez a kontraktus azonban a megszokottól eltérően 2014. június 30-ig érvényes, sőt annak lejárta után vételi opciója is lesz a Ruhr-vidéki együttesnek.

Az elmúlt évek viszonylagos sikertelensége ellenére még mindig mintegy 15 millió euróra becsüli a transfermarkt.de Sahin értékét.

Szerző: Budai Levente