Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: rendkívüli Real remi Pamplona-ban

Nagy bajba került a Real Madrid, szoros győzelem Barcelona kék-fehér felében. Tekintsed át nálunk a szombati nap eredményeit, a Primera Division 19. köréből!

Real Valladolid – RCD Mallorca 3-1
Gólszerzők: Ebert (21. perc, 90+2.), Oscar (88.), illetve Casadesus (38.)
Hiába várta jó formában a vendég Mallorca a meccset, ugyanis idén eddig még csak mindössze egyszer tudott győzedelmeskedni a bajnokságban. Bár érdekesség, hogy hét közben Sevillában nyertek, a kupakörben. Az első félidei ütés, illetve gólváltás után sokáig nem változott a játékképe, ám végül a hazai pályán játszó Valladolid győzedelmeskedett. A vendéglátók legjobbja, Dárda Pál egykori berlini játszótársa, Patrick Ebert volt. A német játékos szinte egymaga nyerte meg a találkozót a liláknak, hiszen egyrészt duplázott, másrészt Óscar góljához ő adta az asszisztot.

Espanyol – Celta Vigo 1-0
Gólszerző: S. García (23. perc)
Egyetlen góllal győzedelmeskedett, és legalább, ha csak ideiglenesen is, de feljebb lépett a kiesőzónából a kisebbik barcelonai gárda. A 90. perc után bizonyossá vált, hogy a három pont sorsa már az első félidő derekán, a 23. percben eldőlt. Az uruguayi Christian Stuani kihagyhatatlan helyzetbe hozta, a 2008-as EB győztes válogatott csatárt, Sergio García-t . Vereségének köszönhetően a Celta, a forduló végére akár kieső helyre is süllyedhet.

Osasuna – Real Madrid 0-0
Reménytelen játékkal, szinte garantáltan kiírta magát a bajnoki cím várományosainak listájáról a királyi gárda, amely ráadásul az eltiltott Ronaldo, és Sergio Ramos, illetve a sérült Pepe nélkül volt kénytelen pályára lépni. A találkozón két érdekes momentumnak lehettek tanúi a stadionba kilátogató népek, illetve a tv előtt ülők. Kaká, második sárgalapjával kiállítatta magát, így a Real emberhátrányban volt kénytelen tovább rohamozni. Nem sokára Callejon talált be, ám gólját a játékvezető les miatt érvénytelenítette. A helyenként rendkívül színvonalon alulteljesítő meccs végül igazságosnak is mondható 0-0-val ért véget. Ha a Barca vasárnap nyer, a Málaga otthonában, akkor Messi-ék 18 pontos távolságra húznak el a Blanco-któl.

Szerző: Balogh József