Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kupagyőztes lett a Borussia Dortmund gárdája!

Megnyerte a Düsseldorfban megrendezésre került, Wintercup elnevezésű futballtornát a Ruhr-vidéki együttes, miután a döntőben tizenegyesekkel legyőzték a Mainzot – számol be a bundesliga.de.

A negyvenöt perces játékidő végén, az elődöntőben a házigazda a sárga-fekete mezes Dortmund ellen egygólos vereséget szenvedett, a másik ágon pedig a tízszeres belga bajnok Standard Liége ellen 2-0-s győzelemmel Szalai Ádám csapata, a Mainz jutott be a döntőbe.

A harmadik helyért vívott találkozón végül a büntetők döntöttek, miután nem tudtak dűlőre jutni a felek, s a rendes játékidő végén 2-2 előtt az eredményjelzőn. A hirtelen halálban végül nem a düsseldorfiak mellé állt a szerencse, így a belgák bronzéremmel térhettek haza.

Ekkor azonban még hátra volt a sportrendezvény csúcspontja: a döntő: A bronzmérkőzéshez hasonló izgalmakat követően szintén döntetlennel zárult ez az összecsapás. Az 1-1-es végeredmény azt jelentette, hogy büntetőlövések döntik majd el a tornagyőztes kilétét. Mint kiderült, ebben ezen az estén a BVB járt élen, így végül megnyerték a kiélezett mérkőzést, s ezzel együtt a Wintercup-ot is, így sikeresnek bizonyult Nuri Sahin bemutatkozása régi-új klubjában!

Elődöntők:

Fortuna Düsseldorf – Borussia Dortmund: 0-1. Gólszerző: Reus (22.).

Standard Liége – Mainz: 0-2. Gólszerzők: Noveski (17.), Ivanschitz (41.).

Bronzmérkőzés:

Fortuna Düsseldorf – Standard Liége: 2-2, büntetők után: 5-6. Gólszerzők: Ilso (1.), Kruse (5.), ill. Ajdarevic (21.), Phellype (34.).

Döntő:

Mainz – Borussia Dortmund: 1-1, büntetők után: 3-4. Gólszerzők: Parker (33.), ill. Schieber (34.).

További német érdekeltségű összecsapások:

Unterhachning – Bayern München: 0-2 (0-1). A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a vendégek védekező középpályása, Luiz Gustavo a 72. percben a kiállítás sorsára jutott. Gólszerzők: Pizarro (11.), Gomez (68.).

Augsburg – FSV Frankfurt: 1-1 (0-0). Gólszerzők: Ji (59.), ill. Heitmeier (74.).

Szerző: Budai Levente