Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„A FIFA a “józan ész útját járta”, amikor megleckéztette Magyarországot.” – a Jobbik bírál

A politikai elitet sem hagyta hidegen az a január eleji FIFA döntés, mely szerint a soron következő világbajnoki selejtezőt zárt kapuk mögött kénytelen megrendezni az MLSZ. A Jobbik azonnal reagált, és elítélte a büntetést, míg egy MSZP-s, és egy LMP-s képviselő üdvözölte azt.

Nagy vihart kavart a döntés mind a szurkolók, mind a szövetség részéről. Ám a politikai pártok is gyorsan reagáltak a helyzetre. A Jobbikos Vona Gábor azonnal felajánlotta, hogy pártja biztosítja a kivetítőket a Puskás stadion körül, míg a kormányfő nem foglalt állást ebben a kérdésben.
A közelmúltban a Hét Olajfa szervezet legutóbbi ülésén Horváth Csaba, az MSZP, és KaltenbachJenő az LMP fővárosi vezetője közösen üdvözölte a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség zárt kapus büntetését. A Jobbikos Szilágyi György elítélte a két politikus megnyilvánulását. Az MTI-hez vasárnap eljutattott közleményében megdöbbenésének és elképedésének adott hangot az elhangzottak miatt. „Véleményük szerint a FIFA a “józan ész útját járta”, amikor megleckéztette Magyarországot.” – idézi.

A Jobbik felszólította a két párt vezetését, hogy határolódjon el a „csak állampolgárságukban magyar politikusaik döbbenetes megnyilvánulásaitól”, és tegyék egyértelművé, hogy pártjaik elítélik „a hazánkkal szemben kettős mércét alkalmazó FIFA igazságtalan döntését”.

Gavalovits Sándor