Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Továbbra is nyeretlen a Napoli – videóval

Maurizio Sarri volt tanítványai otthonában csak egy ikszre volt jó csapatával, a többi mai találkozóhoz hasonlóan 2-2-es végeredmény született. A Sampdoria – Bologna meccs vihar miatt halasztásra került, ezt hétfőn pótolják majd a csapatok. 

Pucciarelli góljával viszonylag sokáig vezetett az Empoli - Forrás: facebook.com

Pucciarelli góljával viszonylag sokáig vezetett az Empoli – Forrás: facebook.com

Empoli – Napoli: 2-2
G: Saponara (3.), Pucciarelli (18.) ill. Insigne (7.), Allan (50.)

Nem kellett sokat várni az első gólra, Saponara jutott túl a lescsapdán és fejezte be nagyon higgadtan a ziccert. Az egyenlítés is elég hamar érkezett, Gabbiadini készített vissza Insignének, aki cirka 25 méterről mesterien csavart a hosszú sarokba. Saponara lövését még védte a 16. percben Reina, aztán viszont a fiatal olasz betört a tizenhatoson belülre, visszagurított Pucciarellinek, aki a kapu bal oldalába lőtt. A Napoli magasabb fokozatra kapcsolt egyértelműen és Insigne kis híján duplázni tudott, azonban Skorupski bravúrral védeni tudott. Kicsivel később Gabbiadini cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd, amikor már lőtt volna, a kapus felszedte a lába elől a labdát.

Az első félidőt átvészelte az Empoli, a második elején viszont rögtön kapták a gólt. Hamsik-Gabbiadini-Allan volt a labda útja, szép egyérintős játékkal hozták helyzetbe a brazilt, aki ki is használta az adódó lehetőséget. Az 53. percben az Empoli újra megszerezhette volna a vezetést, de Maccarone ígéretes helyzetből csúnyán mellé lőtt. Ezután próbálkozott mindkét együttes, elég kevés sikerrel. A legvégén még a Napoli megnyerhette volna a meccset, Hamsik a hosszabbításban lőtt a bal felső sarok felé, amit Skorupski fantasztikus védéssel hárítani tudott, megőrizve ezzel csapatának legalább az egyik pontot.

https://www.youtube.com/watch?v=A74ZP21ThY4

Palermo – Carpi: 2-2
G: Hijlemark (6.), Djurdjevic (88.) ill. Vitiello (öngól 24.), Borriello (63.)

Ellentétes előjelekkel várta a találkozót a két csapat, a Palermo 100%-os volt, a Carpi pedig pont nélküli, most mégis nagyon közel kerültek a meglepetéshez. Hijlemark korán vezetést szerzett a hazaiaknak, azonban egy öngóllal és a veterán Borriello találataival az újonc karnyújtásnyira került a győzelemtől. A végén mégis kénytelenek voltak 1 ponttal távozni, mert Djurdjevic a hajrában egyenlíteni tudott.

Sassuolo – Atalanta: 2-2
G: Magnanelli  (22.), Floro Flores (41.) ill. Pinilla (13., 33.)

Egészen őrült meccset hozott a Sassuolo és az Atalanta csatája, a hazaiak már a 7. percben vezetést szerezhettek volna, de Sansone tizenegyesét Sportiello megfogta. A túloldalon pár perccel később Pinilla pontosabb volt és vezetést szerzett a bergamóiaknak egy szenzációs mozdulattal, azonban nem tartott sokáig az előny. Ugyan Floro Flores találatát a 17. percben les címén érvénytelenítették, 5 perccel később Magnanelli bombájánál már nem volt menekvés, védhetetlenül vágódott a labda a jobb felsőbe. Pinilla viszont újra előnyhöz juttatta az Atalantát a 33. percben, kilépett a védők közt és a jobb alsó sarokba lőtt. Még a félidő vége előtt Floro Flores most már szabályos gólt szerzett, ezzel újra egalizált a Sassuolo és a második félidő elején hatalmas esélyt kaptak, hiszen a kétgólos Pinillát kiállította a játékvezető. A Neroverdi fölénye elég meddő volt, komoly helyzetet nem tudtak kialakítani, a vendégek viszont könnyen nyerhettek volna, hiszen Vrsaljko a 84. percben kiállíttatta magát és büntetőt ajándékozott az Atalantának. Az ex-atalantás Consigli viszont tudta, hogy Maxi Moralez hova fogja rúgni a tizenegyest, így kivédte azt.

Tereh Balázs