Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jet-Sol Liga: Nem megy idegenben az Astrának, gödörben a Szeged

Előzetesen azt várhattuk volna, hogy a csepeliek újabb skalpot szereznek, aztán minden másképp alakult Szombathelyen, míg a Szeged otthonában megszerezte első győzelmét a Femina.

Ezúttal csak futott az eredmény után a rózsaszín mezes Astra. - fotó: vaol.hu (archív)

Ezúttal csak futott az eredmény után a rózsaszín mezes Astra. – fotó: vaol.hu (archív)

Gyorsan bekezdett a Viktória, amely az idény eddigi részében mindössze Rákospalotán tudott pontokat szerezni, most viszont igazi „nagyhal” akadt a hálójába. Már az ötödik percre kétgólos előnyt szerzett a szombathelyi alakulat. Előbb Siklér Kinga talált be, majd szinte azonnal növelte az előnyt Heike Manhart. Hiába játszott legerősebb csapatával a csepeli alakulat, és dolgozott ki valamivel több lehetőséget ellenfelénél, a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Fordulás után bő negyedóra kellett az újabb hazai gólhoz, melyet Szakonyi Emese szerzett, így végleg pontot téve a találkozóra, ekkor már érezhető volt, hogy Dombó János tanítványai ha holnap reggelig fociznak, sem tudnak túljárni Bíró Barbara eszén, végül a hajrához közeledve éppen az Astrától érkező Rózsa Cecília biztosította be a kiütéses sikert.

Viktória – Astra 4-0 (2-0)
Király Sportlétesítmény, 40 néző, vezette: Bazsó Ferenc (Tóth Máté, Vojtko Máté)
Viktória: Bíró B. – Szakonyi, Kun, Balogh H., Magyar V. – Harsányi A., Csidei K. – Rózsa C. (Baumann D., 87.), Manhart, Siklér K. (Kopcsándi V., 79.) – Kiss Zs. (Fábián D., 51.)
Astra: Kovács K. – Kakuszi, Tatai, Vidács, Vőfély (Király B., a szünetben) – Godvár (Kókány R., 76.), Dikanová, Szabó B. – Staar G., Telek-Sümegi, Zimányi Kovács (Balázs E., 62.)
g.: Siklér (4.), Manhart (5.), Szakonyi (66.), Rózsa C. (79.)
s.: Godvár (25.)

Burján Nóra (pirosban) volt a vezéregyénisége a Feminának Szegeden. -fotó: mlsz.hu (archív)

Burján Nóra (pirosban) volt a vezéregyénisége a Feminának Szegeden. -fotó: mlsz.hu (archív)

Nehezen törte meg a Szeged ellenállását a Femina. Az egyaránt pont nélküli csapatok csatáján előzetesen is a palotai alakulat számított az esélyesnek, amit bizonyítottak is Herczku István tanítványai, akik korán előnybe kerültek Burján Nóra révén, és bár további helyzetek is adódtak a fővárosiak előtt, mindössze az első játékrész hajrájában sikerült növelni az előnyt, ekkor Zólyomi Rebeka lőtt Schildkraut Fruzsina hálójába. A második félidőben kiegyenlítettebbé vált a játék, de a csereként pályára lépő Tasnádi Rita végleg romba döntötte a nem túl vérmes szegedi reményeket. Ez azt is jelenti, hogy már csak a csongrádiak állnak pont nélkül ebben a szezonban.

Szegedi AK – Femina 0-3 (0-2)
Felső Tisza-parti stadion, 35 néző, vezette: Szalai Szabolcs István (Bánáthy János, Fodor Lajos)
Szeged: Schildkraut F. – Harcel, Lévai, Dudás D. (Varga Zs., 70.), Végh E. (Dékány D., a szünetben) – Papp D., Szil T., Szalai Á., Barta (Guth R., a szünetben) – Mesterházi Cs., Lipták L.
Femina: Szinyei R. – Bernhardt Be., Szeitl, Véninger, Jakus – Molnár R. (Szundi D., 89.), Török K. – Burján N., Zólyomi R. (Tarsoly B., 89.), Boda Dzs. (Tasnádi, a szünetben) – Fogl K.
g.: Burján (8.), Zólyomi (39.), Tasnádi (83.)
s.: Schildkraut (83.)

A korábbi eredmények:
ETO FC Győr – Kóka KSK-FNLA 3-0
MTK – Ferencváros 2-3

A bajnokság állása:

Névtelen

A góllövőlista élmezőnye:
10 gólos: Ebere Orji (Ferencváros)
7 gólos: Staar Gabriella (Astra)
6 gólos: Nagy Lilla (MTK), Elizabeth Addo (Ferencváros)
4 gólos: Pádár Anita, Kaján Zsanett (mindketten MTK), Süle Dóra (ETO FC Győr)

A forduló válogatottja: Varga Luca (MTK) – Bernhardt Bernadett (Femina), Balogh Henrietta (Viktória), Szeitl Szilvia (Femina), Amanda Sister (ETO FC Győr) – Siklér Kinga (Viktória), Szakonyi Emese (Viktória), Burján Nóra (Femina), Süle Dóra (ETO FC Győr), Fenyvesi Evelin (Ferencváros) – Ebere Orji (Ferencváros)

Gavalovits Sándor