Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mourinho: egy nap visszatérek Angliába

José Mourinho, a Real Madrid jelenlegi edzője legfrissebb interjújában az angol bajnokság iránti tiszteletéről, szeretetéről beszélt.

A ,,Special One” egy videóüzenetben köszöntötte a 150 éves FA-t, azaz az Angol Labdarúgó Szövetséget. Ennek keretében Mou bevalotta, hogy Angliánál nem tud jobb helyet elképzelni a futball világában.

,,Emlékeimben az angol labdarúgás a legjobb érzésekkel párosul. Imádtam az első munkanapomtól kezdve, az utolsóig. És nem sajnálkozom az utolsó napom miatt se, mert utána is boldog időszak következett, mert ezt követően élveztem, élvezem a munkámat Olaszországban, illetve Spanyolországban is. De tudom, hogy egy nap vissza fogok térni, mert a szigetországi foci sokat jelent nekem.”

A portugál mester úgy véli, hogy az ottani az, ami az igazi labdarúgás. Az egész játék alapja, és a sport lényegét képviseli az angol futball. Amikor a Premier League-ben dolgozott, úgy érezte, hogy büszke arra, hogy ebben a szakmában dolgozik.

Mourinho elárulta, hogy szeretettel tekint, a világ legidősebb versenysorozatára, az FA kupára is, hisz ezt nyerte meg utoljára a Chelsea-vel, mielőtt Abramovics elküldte.

,,Most is jól tudom, hogy mit éreztem, mikor győztesként fel kellett ballagni a Wembley lépcsőjén. Számomra az FA kupa egyet jelent a szenvedéllyel, ami a labdarúgásban jelen van. Ez a sorozat képviseli a tiszta játékot, ez adja a futball sava-borsát.” – zárta szavait a 49 éves luzitán szakember.

Szerző: Balogh József