Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol:Negyeddöntőhöz érkeztek a csapatok a kupában!

Még ebben a hónapban kiderül, ki lesz az a négy csapat, aki bekerül a legjobb négy közé a Spanyol Király Kupában, izgalmas mérkőzések várhatóak, kedden lejátszották a Real Madrid – Valencia párharc első mérkőzését (2:0), szerdán két mérkőzéssel folytatódik, majd csütörtökön egy találkozóval zárul a negyeddöntő első felvonása.

2013.01.16. Szerda

Zaragoza – Sevilla 19:30 DigiSport 2

A Zaragoza csapata kettős győzelemmel jutott tovább, magabiztosan a Levante ellen, addig a vendég Sevilla továbbjutása már az első mérkőzésen eldőlt (Mallorca : Sevilla 0:5), a visszavágó már csak formalitás kérdése volt, ráadásul a tartalék csapatát küldte hazai környezetben a pályára Míchel González vezetőedző. Ennek meg is lett az eredménye (1:2) a vendég Mallorca javára. A két csapat egymás mögött helyezkedik el a bajnokságban, egyaránt 22 pontot gyűjtöttek nagy különbség tehát nem várható, a csapatok pillanatnyi formája dönthet.

Barcelona – Malaga 21:30 DigiSport 2

A két csapat a múlt hét végén találkozott egymással a bajnokságban, fordított pályaválasztással, akkor 3:1 lett az eredmény a katalánok javára. A kupában más felfogásban játszhat a Malaga, a párharcból ki fog derülni vajon a bajnokságot helyezi előtérbe Pellegrini és csapata, vagy a kupára is koncentrál. A Barcelonánál a kérdés az, milyen kerettel megy neki a párharcnak, illetve kinek ad pihenőt Tito Vilanova, hiszen csapata három fronton is magas szinten képviselteti erejét, a Spanyol kupán kívül, a bajnokságban a Bajnokok Ligájában egyaránt a csúcson szeretnének végezni.

2013.01.17. Csütörtök

Atletico Madrid – Betis 21:55 DigiSport 2

A bajnokságban csak két hely a különbség a két csapat között, a Betis idén az év meglepetés csapata, a kupában a sorsolás kedvezhet a zöldeknek, hiszen idegenben kezdenek, ha Madridban jó eredmény érnek el a visszavágón bármi megtörténhet. Az Atletico otthon félelmetes mutatókkal rendelkezik (idén még senki nem tudott ponttal távozni a Vicente Calderonból) meglepetés lenne, ha ez csütörtökön másképp alakulna.

Cserenkó Szabolcs