Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kínai szponzorok a Unitednél!

A Manchester United két kínai céggel kötött szponzori szerződést. A Vörös Ördögök ezzel a lépéssel még jobban betörhetnek a határtalan lehetőségeket nyújtó kínai piacra.

A United a több mint százmillió ügyféllel rendelkező China Construction bankcsoporttal és az üdítőitalokat gyártó Wahahával kötött 3 évre szóló szponzori megállapodást. A kínai bankóriás a válság ellenére az egyik leglendületesebben fejlődő vállalat, tavaly egy év alatt harmadával növelte profitját, a Global 500 listáján az első százban rangsorolják. A manchesterieknek legalább százmillió rajongója van Kínában, így mindkét félnek előnyös a megállapodás.

A szponzori szerződések a következő idényben rendkívüli módon felértékelődnek, a tervek szerint nyártól életbe lépne az UEFA pénzügyi fair play intézkedése, melynek lényege, hogy a klubok bevételeik arányában költhetnek az új igazolásokra. A nagy igazolások kora lassan leáldozhat, ám a MU vezetői nem aggódnak túlzottan, hiszen 331 millió fontos rekordbevételt könyvelhettek el a tavalyi esztendőben.

Veres Péter