Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA kupa: 32 között a MU és az Arsenal

A keddi játéknap idegenbeli győzelmei után, hazai sikereket hozott az FA kupa mai fordulója. A Manchester United és az Arsenal megismételt mérkőzésre kényszerült a West Ham és a Swansea ellen.

Túlzás lenne azt állítani, hogy nagy tömegeket vonzott az Arsenal-Swansea kupamérkőzés, sajnos bántóan foghíjas lelátók előtt léptek pályára a csapatok az Emiratesben. Bekezdett az Arsenal, de a félidő legnagyobb helyzete a walesiek előtt adódott amikor Bartley fejese a keresztlécen csattant. A szünet után egymást érték a nagyobbnál-nagyobb hazai ziccerek, a 62. percben valóságos tűzijátékot rendeztek a londoniak, ám Wilshare lövését Vorm tornázta ki majd Walcott lövését mentette a szögletre a Swansea hálóőre. Csak a gól hiányzott az Ágyúsok játékából, de Theo Walcott ezúttal a helyzetek kihagyásában jeleskedett. Már úgy tűnt kihúzzák a Hattyúsok a rendes játékidőt, ám Jack Wilshare óriási bombája eldöntötte a továbbjutást. A következő fordulóban minden bizonnyal könnyebb mérkőzés vár az Arsenalra a Brighton ellenében.

A West Ham a 9. percig tartotta magát az Old Traffordon, Chicarito szolgálta ki önzetlenül a visszatérő Rooneyt, aki becsúszva kotorta a kapuba a játékszert. Az angol csatárnak ez volt az első fellépése karácsony óta, miután az egyik edzésen megsérült. A United klasszisa nem volt éppen csúcsformában, a hajrában megítélt büntetőt csúnyán az égbe lőtte. Rooney szerencséjére a kihagyott tizenegyes már nem osztott-nem szorzott, a MU összességében megérdemelten jutott a 32 közé ahol a Fulhammel találkozik.

Manchester United-West Ham 1-0
Arsenal-Swansea 1-0


Arsenal vs Swansea 1:0 Jack Wilshere by UCL2410


FA Cup : Manchester United vs West Ham UTD 1-0 by MRLooka

Veres péter