Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: Az “óriásölő” újra lecsapott

A Kozármisleny újabb NB I-es csapatot ejtett ki a Puskás Akadémia után, ezúttal a Diósgyőr akadt a “horgukra”. Magabiztosan nyert az MTK, de a Békéscsaba is tovább lépett.

magyarkupa111_0_6

Kisvárda (NB II) – Békéscsaba 1:2 (0:1)
Gólszerzők: Koszta (90+3.) ill. Korudijev (30.), Laczkó (78.)

Kisvárda: Tarczy – Koronczi (Cseri 65.), Kardos, Graszl, Fazakas, Minczér (Marcolini 65.), Müller, Kulcsár (Koszta 74.), Molnár, Vári, Eszlátyi
Békéscsaba: Mursits – Bényei, Damjanovic, Piermayr, Juhász, Bagi, Korudijev (Laczkó 68.), Borbély (Spitzmüller 76.), Szalai, Kertész (Viczián 60.), Szilágyi

A Békéscsaba a másodosztályú Kisvárda együtteséhez látogatott, és nem várt rájuk könnyű feladat a masszív hazaiak ellen. Jól is tartotta magát a Kisvárda a kissé tartalékos csabaiak ellen, akik félóra elteltével szerezték meg a vezetést Korudijev révén. A második játékrész közepén a gólszerző helyére érkezett Laczkó, de a váltás olyannyira jól sikerült, hogy ő is betalált, így a végén Koszta gólja csak a szépítést jelentette a hazaiaknak.

Mezőhegyes (megye I) – MTK 0:6 (0:2)
Gólszerzők:ill. Ramos (19.), Strestik (45+1., 48.,78.), Thiam (57.), Gera (73.)

Mezőhegyes: Vígh – Zatykó (Lipták 79.), Dócza, Dajcs, Karancsi, Szlovák, Kovács (Balogh 58.), Boros, Mátó, Ács, Nagy (Ponyokai 74.)
MTK: Groppioni – Pintér, Poór, Vukmir, Deutsch, Hrepka, Thiam (Tóth 61.), Szatmári, Strestik, Ramos (Hajdú a szünetben), Torghelle (Gera a szünetben)

Az MTK-nak kedvezett a sorsolás, hiszen egy megye I-es csapatot sodort az útjukba az élet, és éltek is ezzel a lehetőséggel a fővárosi kék-fehérek. Az első félidőben Ramos szerzett vezetést, majd a játékrész hosszabbításában Strestik duplázta meg az előnyt. Szünet után aztán kijött az erőnléti különbség a két csapat között, Thiam és Gera is betalált, valamint Strestik két újabb góllal jelentkezett, ezzel mesterhármast szerezve, csapatát pedig a 16 közé juttatva.

Kozármisleny (NB III) – Diósgyőr 1:0 (0:0)
Gólszerzők: Beke (48.) ill.

Kozármisleny: Molnár – Kiss, Fellai, Lantos, Kocsis, Kovács, Nagy E., Beke (Kirchner 71.), Nagy M. (Tóth 92.), Wittrédi, Gránicz (Lauer 88.)
Diósgyőr: Rados – Eperjesi (Takács 63.), Tamás, Lipták, Kovács – Okuka, Egerszegi, Kitl (Németh 83.), Koman (Grumic a szünetben), Barczi – Bacsa

A Diósgyőr felkészülhetett a Kozármislenyre, mert az NB III-as együttes korábban kiejtette a másodosztályú Siófokot, majd az előző körben a Puskás Akadémiát fektették két vállra. A Diósgyőr erős kezdővel állt fel, de a pályán ebből semmi sem látszott. Többnyire a hazaiak akarata érvényesült, bár ez az első félidőben helyzetekben még nem jelentkezett. A második játékrész elején aztán hamar megszerezte a vezetést a hazai együttes Beke révén, és biztosan őrizték is az előnyüket. A miskolciak nemhogy egyenlíteni nem tudtak, de helyzetet kialakítani sem, mindent elmond a teljesítményükről, hogy a hazaiak kapusának nem volt védenivalója. Nem úgy a kollégájának a másik oldalon, aki hiába tartotta meccsben az övéit védéseivel, a támadójátékuk teljesen impotens volt, így a Kozármisleny teljesen megérdemelten jutott tovább.

Munkácsi Ádám