Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A baszkok megtartották legnagyobb értéküket

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Athletic Bilbao 2017-ig meghosszabbította támadója, Aritz Adurizzal szerződését.

aduriz_1

A 34 éves csatár 2012-ben érkezett vissza a baszk gárdához, és azóta gyakorlatilag másod virágzását éli az elnyűhetetlen támadó. Érdekesség, hogy Aduriz a másik nagy baszk csapat, a Real Sociedad városában San Sebastianban született 1981-ben, ennek ellenére egy percet sem játszott szülővárosa csapatában. A baszk támadó először 2000-ben mutatkozott be jelenlegi csapatában, ahol egy év Valladolidos kitérőt leszámítva 2008-ig játszott. Ekkor igazolt el először a Mallorcába, majd a Valencia játékosa lett. 2012-es Bilbao visszatérése óta idényenként előbb 18, majd megint 18 és legutóbb 26 góllal fejezte be az idényt, a jelenlegi kiírásban 14 tétmeccsen 11 találatnál jár. A bajnokságban az eddigi nyolc Bilbao gólnak a felét ő szerezte.

Aduriz a Spanyol Szuperkupában négyszer is bevette a Barcelona kapuját, elévülhetetlen érdemeket szerezve abban, hogy az együttes 31 év után trófeát nyert.

Kép: olisa.tv

Becz Tamás