Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: Kiesett a magyaros csapat

Négy találkozót rendeztek a Hölgyek elitligájában, és már csak egyetlen magyar játékosnak szurkolhatunk, miután búcsúzott az osztrák bajnok.

verona-St. pölten

Egyetlen honfitársunk csapata maradt állva a Bajnokok Ligájában, a németek kétszeres BL-győztese, a Wolfsburg. A Sankt Pölten két Vágó Fanny találat ellenére kiesett, merthogy Veronában csak döntetlent tudott elérni. A Marozsán Dzsenifert nélkülöző Frankfurt magabiztosan, fél tucattal küldte haza a belga-holland közös bajnokság nyertesét, míg az Atletico és a Zvezda 2005 is továbblépett.

siposlilla

Mindkét magyart – Sipos Lilla és Vágó Fanny – végig soraiban tudó osztrák Sankt Pölten gyorsan előnyben került, hiszen a nyolcadik percben Dunst passzát Vágó váltotta gólra. A magyar támadó így már két gólnál járt az olasz bajnok ellen, de nem sokáig örülhettek a vendégek, lévén egy buta szabálytalanság miatt büntetőhöz jutott a Verona, Gabbiadini higgadt volt. A gyors gólváltást követően valamivel többet birtokolta a labdát a magyarok csapata, de nem találta a rést a hazai védelmen, pedig Sipos Lilla, Tabotta és Petrusova előtt is adódott lehetőség, mint ahogy Vágó sem fukarkodott a lehetőségekkel, míg a másik oldalon Pirone, Bonetti és Gabbiadini hagyott ki kisebb helyzeteket. Fordulás után kellett húsz perc, mire sikerült újfent megbontani a talján védelmet, Pinther adott remek labdát Vágónak, aki nem hibázott. Már-már úgy tűnt aztán, hogy sikerül behúzni a találkozót, ám mégsem búcsúzhatott győzelemmel az osztrák együttes, mert Gabbiadini a hajrában újra betalált, ismét büntetőből, így döntetlenre mentve a mérkőzést, s juttatva tovább a Veronát.

junior

Könnyűnek egyáltalán nem nevezhető mérkőzés várt az Atletico Madridra Krasznogorszkban az első mérkőzés eredményének tudatában. Ám a spanyolok végig dominálva megérdemelten nyertek, bár könnyen megfordulhatott volna a szerencséjük. Pilar szabadrúgása után Gonzalez csúsztatott a kapuba. A folytatásban is jóval több helyzete volt a „Matracosoknak”, de rendre kimaradtak, és ha ez nem lett volna elég, a második félidő utolsó negyedórájára fordulva az oroszok tizenegyeshez jutottak, de Skotnikova elhibázta. Ez pedig annyira feldobta a spanyolokat, hogy három perc alatt belőttek még két gólt, és kiharcolták a továbbjutást.

Továbbra is lábadozik Marozsán Dzsenifer, de nélküle is megoldották, mi több, örömjátékot produkáltak a frankfurtiak a Standard Liége ellen. A vége hat lett közte. Habár az első játékrészben még nem sikerült a helyzetek kihasználása, legalábbis keveset, szám szerint kettőt tudott értékesíteni a német kirakatcsapat. A második félidőben aztán beindult a henger, hatig meg sem álltak Bartusiakék.

Szintén magabiztos futballal jutott tovább a Zvezda 2005, amely az izlandi Stjarnan ellen nyert kétgólos különbséggel.

Eredmények:
Zvezda 2005 – Stjarnan 3-1 (1-0)
g.: Kurochkina (45.), Apanaschenko (62., 90., a második 11-esből) ill.: Makarenko (78., öngól)
továbbjutott: Zvezda 2005 6-2-vel

1. FFC Frankfurt – Standard Liége 6-0 (2-0)
g.: Islacker (6.), Garefrekes (44.), Bartusiak (48., 11-esből), Ogimi (68.), Crnogorcevic (84.), Linden (86.)
továbbjutott: Frankfurt 8-0-lal

Krasznogorsk – Atletico 0-3 (0-1)
g.: Gonzalez (9.), Beltran (84.), Garcia (87.)
továbbjutott: Atletico 3-2-vel

AGSM Verona – Simacek-Sankt Pölten 2-2 (1-1)
g.: Gabbiadini (12., 87., mindkettő 11-esből) ill.: Vágó F. (8., 69.)
továbbjutott: Verona 7-6-tal.

(fotók: Facebook.com/Sankt Pölten & Verona, Damiano Buffo)

Gavalovits Sándor