Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Lewandowski és a Bayern is folytatná! – előzetes

A válogatott szünet után a 9. fordulóval folytatódik a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) pontvadászata. Robert Lewandowski és a Bayern München ott folytatná, ahol abbahagyták, míg a Wolfsburg, illetve a Borussia Dortmund jobb szereplésben bízik. Hétvégén meglátjuk, ki milyen úton folytatja tovább…!

11990082_846460048756862_420063006_o

A nyitómérkőzésen a BVB javíthat, Tuchel tanítványai ugyanis legutóbbi három bajnokijukon csupán kettő pontot szereztek. Csúnyán elbukták a Bayern München elleni rangadót, a két csapat között  pedig hatalmas különbség alakult ki a tabellán. Az ellenfél a kétarcú Mainz lesz, Tuchel ex-csapata. Igen pikáns mérkőzéssel indul tehát a 9. forduló, ha valaki, akkor a Dortmund edzője jól ismeri az ellenfelet.

Szombaton aztán jön a megszokott délutáni meccsdömping, Dárdai Pá csapata a Hertha BSC felsőházi rangadóra utazik gelsenkirchenbe, a Schalke 04 otthonába. Egy újabb bravúrgyőzelem sokak szemét kerekíthetné ki. A Wolfsburg az utóbbi meccsein némileg magára találó, s a kiesőzónából elmozduló Hoffenheimet fogadja, a győzelem kötelező, vagy más nem hatalmas lesz a lemaradás…! Utóbbi két bajnokiján rúgott gól nélkül maradt a Hamburg, mely a Bayer Leverkusent fogadja, a gyógyszergyáriak igen jó formát mutattak a válogatott szünet előtt, igaz ez a jó eredménnyel nem feltétlenül párosult.

A kiesőzónában tanyázó Augsburg vendéglátó lesz a hétvégén, az újonc Darmstadt lesz a vendég, míg a Bayern München a Werder Bremen otthonában folytathatja hibátlan produktumát. Itt meg kell jegyezni, hogy a brémaiak a liga jelenlegi legrosszabb szériáját húzzák maguk mögött, legutóbbi négy bajnokijukon ugyanis egyaránt pont nélkül maradtak, sőt, gólt is csak egyet tudtak szerezni. Ez sokat elmond az esélyekről, persze a labda kerek…! Vajon folytatódik a Lewandowski-show!? – Nemsokára választ kapunk.

A játéknapot a Mönchengladbach frankfurti vendégjátéka zárja, jelenleg a Borussia tudhatja a második legjobb sorozatot magáénak azzal, hogy legutóbbi három meccsét megnyerte a csapat. Ez egybeesik az edzőváltással.

Vasárnapra két párharc marad, a legutóbbi fordulóban első győzelmét bezsebelő Hannover a meglepetésszerűen jól szereplő Köln otthonába látogat, míg a forduló zárómeccsén a ligautolsó Stuttgart fogadja az igen jól szereplő, s stabil védelmen alapuló újoncot az Ingolstadtot.

Péntek:
20:30    Mainz – Borussia Dortmund (Eurosport 2)

Szombat:
15:30    Schalke 04 – Hertha BSC
15:30    Wolfsburg – Hoffenheim
15:30    Hamburger SV – Bayer Leverkusen
15:30    Augsburg – Darmstadt
15:30    Werder Bremen – Bayern München (Eurosport 2)
18:30    Eintracht Frankfurt – Mönchengladbach (Eurosport 2)

Vasárnap:
15:30    1. FC Köln – Hannover 96 (Eurosport 2)
17:30    VfB Stuttgart – Ingolstadt (Eurosport 2)

Őszi Ádám