Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Villarreal-Celta rangadó a tabella tetején!

A La Liga 8. fordulójának rangadóját vívja egymás ellen a Villarreal és a Celta Vigo. A Barca, Real páros kötelező győzelmek előtt állnak, míg az Atletico baszk földre látogat.

La-Liga-2015-16

Szombaton a Real Madrid-Levante mérkőzés nyitja a spanyol bajnokság aktuális fordulóját. A Galaktikusok két döntetlennel a hátuk mögött, gyakorlatilag kötelező győzelem előtt állnak a kiesés ellen küzdő Levante ellen. Bár a kisebbik valenciai csapat az előző fordulóban megszerezte idei első győzelmét, ráadásul a listavezető Villarreal ellen, ennek ellenére hatalmas meglepetés lenne ha csak pontot tudnának csenni a Bernabeuból. Az egyre jobb formába lendülő Sevilla idegenbe látogat, a szezon eddigi meglepés csapata az Eibar vendégei lesznek. A baszk kis csapat eddig az Atleticót leszámítva nem játszott még idén “kirakat” csapattal, most viszont itt van az újabb erőfelmérő. A Barcelona sérült sztárjuk, Messi hiányát egyértelműen megszenvedték az elmúlt három fordulóban, hiszen két vereség, között egy győzelmet ugyan szereztek, de ez a siker sem a világraszóló kategória, mivel a Liga talán leggyengébb csapatát a Las Palmast sikerült 2-1-el “felülmúlni”. Ezúttal sem vár Suarezékre nagy kihívás a Rayo Vallecano ellenében, de a több gólos hazai győzelem ezúttal valószínűsíthető.
Az első játéknapot a Valencia-Malaga, és a Betis-Espanyol mérkőzések zárják. A Valencia-Malaga párosítás jellemezhető a gyenge szezonkezdetet produkáló csapatok rangadójának. A hazaiak eddig csupán egyszer tudtak győzni, méghozza utolsó hazai mérkőzésükön verték 1-0-ra a Granadát, míg a Malaga az előző fordulóig győzelem és lőtt gól nélkül állt, ekkor sikerült 3-1-re maguk alá gyűrni a Sociedadot. A Betis-Espanyol igazi középházi rangadó. A hazaiak 11 ponttal a nyolcadik pozícióból várják a kisebbik barcelonai csapat elleni rangadót, addig a vendégek a tizedik helyen vannak kilenc ponttal. Az Espanyol továbbá egy bizonyos mutatóban az élen áll, mégpedig a nem túl hízelgőnek mondható kapott gólok tekintetében, 16 góllal. Vajon sikerül a sevillai zöld-fehérek elleni találkozót kevés góllal megúszni?

Vasárnap ebédidőben játssza le a forduló rangadóját a Villarreal és a Celta Vigo. Ki gondolta volna a szezon elején, hogy egy ilyen párosítás annak fog számítani? Márpedig a listavezető fogadja a harmadikat. A Sárga tengeralattjárók bár múlt héten elszenvedték a Levante ellen első vereségüket, (0-1) ennek ellenére – na meg az Atleti-Real iksznek, és a Barca vereségének – tudtak a tabella tetején maradni, míg Nolitoék a Barca kivégzése után két döntetlent értek el az Eibar, és a Getafe ellenében. A tabellán ugyan két hely különbség van a csapatok között, pontszámban viszont csak egy egység. Szoros meccsnek ígérkezik a Real Sociedad-Atletico Madrid annak ellenére is, hogy David Moyes fiai szokásukhoz híven nem kezdték túl jól a bajnokságot, lévén csupán egy győzelemmel állnak a 16. helyen, addig a fővárosi Matracosok a közvetlen élbolyban, az ötödik helyen állnak, de az Anoetából sosem könnyű győzelemmel távozni…
Kis csapatok találkozója lesz a Getafe-Las Palmas mérkőzése, de pont az ilyen találkozók szoktak értékeket magukban rejteni, a csapatok az eddig szerzett hat lőtt góllal és a tabellán elfoglalt helyezésükkel nem kápráztatták el szurkolóikat, de ki tudja? Lehet most indul be a gólgyártás. Késő este a jó formában lévő  Deportivo La Coruna fogadja az eddig bukdácsoló Athletic Bilbaot. Nagy kérdés, hogy a hazaiak meg tudnak e ragadni az élmezőnyben egy esetleges újabb győzelemmel, vagy a Bilbao egy újabb vereséggel végleg lemarad, és küzdhet majd idén jobb esetben megint a középmezőnyben. Az ilyen találkozók szoktak tipikusan döntetlennel végződni.

Hétfőn a forduló zárásaként a középmezőnyt erősítő újonc Sporting Gijon fogadja a liga utolsó Granadát. Nincs is jobb alkalom a Gijon számára, hogy megszerezzék idénybeli első hazai sikerüket az utolsó ellen. Bár ehhez a Granadának is lesz néhány szava. Főleg, hogy idegenben jobban teljesít a gárda, hiszen az eddig négy egységből hármat gyűjtöttek a vendég piros-fehérek.

Szombat
16:00 Real Madrid – Levante (Sport 2)
18:15 Eibar – Sevilla
20:30 Barcelona – Rayo Vallecano (Sport 2)
22:00 Valencia – Malaga
22:05 Betis – Espanyol

Vasárnap
12:00 Villarreal – Celta Vigo (Sport 1)
16:00 Real Sociedad – Atletico Madrid (Sport 1)
18:15 Getafe – Las Palmas
20:30 Deportivo La Coruna – Athletic Bilbao

Hétfő
20:30 Sporting Gijon – Granada

Becz Tamás