Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juve: bizonyítási vágy a rivális ellen…!

A Juventus újonnan igazolt középpályása bízik abban, hogy a “zebrák” nemsokára újra kezükbe veszik az irányítást a bajnokságban is. A német válogatott játékos csapattársait, és klubját méltatja.

khedira-conferenza-stampa-presentazione2

A Real Madridtól a nyáron érkezett 28 éves Sami Khedira nagyon várja az Inter elleni csúcsrangadót, és reméli, hogy a csapat kihozza magából a maximumot! “Az Inter erősen kezdte a bajnokságot, de a Juventus egy top klub, melyet nagyszerű játékosok alkotják”-kezdte gondolatait a Sky Sport Italianak adott interjújában a középpályás. “Mindnyájan koncentrálunk a vasárnapra. Tudjuk, hogy nehéz mérkőzés előtt állunk, de reménykedünk benne, hogy pozitív eredményt produkálunk, és remek teljesítménnyel rukkolunk elő!”-zárt szavait a világbajnok játékos.

Az “Öreg Hölgy” nehezen kezdte a bajnoki szezont, egy Udinese elleni hazai bajnoki vereség sokakat megdöbbentett, majd jött a Róma elleni rangadó, ahol úgyszintén alul maradtak. A “farkasok” elleni idegenbeli összecsapás után a Chievot fogadta a csapat, amely jó esélyeket kínált arra, hogy kimásszanak a gödörből, végül a veronai együttes ellen is egy kiszenvedett 1 pontot tudtak begyűjteni. Ezután Genovába utaztak Pogbáék, ahonnan 3 ponttal tértek haza, a következő bajnokit otthon játszották az újonc Frosinone ellen. A csapat ismét csak 1 pontot szerzett egy nyerhető meccsen, így hazai környezetben továbbra is nyeretlenek voltak a torinóiak. A soron következő meccset Nápolyba játszották le, ahol szintén pontok nélkül jöhettek le a pályáról. A válogatott szünet előtt pedig a Bologna-t fogadták, melyet 3:1-re vertek. A Juventus tehát 7 fordulót követően 8 ponttal a 12.helyen állnak. A Bajnokok Ligájában viszont eddig kiválóan teljesít az együttes 2 meccsen eddig 6 pontot szerzetek, miután a Manchester Cityt 2:1-re verték idegenben, hazai környezetben pedig 2:0-ra múlták felül az El-győztes Sevillát!

Ami a német labdarúgó eddigi karrierjét, illeti szép utat jár be. Khedira a Stuttgart csapatában kezdte el karrierjét, majd a 2010-es világbajnokságon nyújtott teljesítménye után sok klub érdeklődését felkeltette. A Vb után a Real Madridhoz igazolt, Mourinho kezei alatt a csapat egyik alapember volt, majd Ancelottinál a padra szorult, mellette állandó sérülései is hátráltatták a folyamatos játékban. A védekező játékos 5 év után hagyta el a “király gárdát” a Juventus kedvéért, ahol a Sevilla és a Bologna elleni mérkőzésen meggyőző teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet! A válogatott játékos eddig mindkét klubjával nyert trófeát, vagy adott esetben trófeákat. A Stuttgarttal bajnok lett 2007-ben. A Real Madriddal volt bajnok, kupa győztes, BL-győztes is többek között. A tavalyi világbajnoki tornán pedig győzelmet ünnepelhetett társaival, a brazilok elleni 7:1-es meccsen ő is betalált. Meglátjuk, Torinóban is hasomló sikerek részese lesz-e…!

Képforrása: dhaliya.net

Németh Boldizsár