Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: Harcba szállnak a szupertehetségért..!

A Manchester United és az F.C. Barcelona után az “ágyúsok” is szeretnék sorukban tudni a tehetséges szabadrúgáslövő játékost!  Ez a labdarúgó pedig nem más, mint a Bayer Leverkusen 21 éves irányítója, a török válogatott Hakan Calhanoglu!

CK6P7332

A goal.com információja szerint az Arsenal érdeklődik a “gyógyszergyáriak” török válogatott szuper tehetsége, aki kétségtelen már ilyen fiatalon is csapata vezéregyéniségei közé sorolható! Az londoniaknak nagy csatát kell vívniuk Hakan kegyeiért, hiszen az információ szerint a “vörös ördögök” és a “katalánok” is szívesen tudnák sorukban a török labdarúgót. Calhanogluról már a nyári átigazolási idő alatt is reppentek fel pletykák azzal kapcsolatban, hogy távozhat Leverkusenből, viszont az ifjú középpályás maradt a német együttes kötelékében.

A “fazonszabász” karrierje a Karlsruhe csapatában vette kezdetét, mindössze 17 évesen bemutatkozhatott a felnőttek között, bár hozzáteszem azt is “csak” a Bundesliga 2-be. A Hamburg látott valamit a török tiniben, ezért 2012 nyarán le is igazolták, viszont a 2012/2013-as idényben is nevelő együttesét erősítette, mint kölcsönjátékos! Hakannak a Bundesliga 3-ban kellett ezúttal bizonyítania, aki hátára is vette a csapatot 36 bajnokin 17 gólt szerzett és 12 gólpasszt osztott ki társainak. A következő idényt már a Hamburg játékosaként kezdte meg, ahol szintén nem okozott csalódást, gyorsan csapata egyik legjobbja lett, 32 Bundesliga mérkőzésen 11 alkalommal talált be az ellenfelek hálójába. A 2014-es nyári átigazolási időszakban a Bayer Leverkusen 14, 5 millió eurót pengetett ki a török karmester játékjogáért, ahol úgyszintén remek teljesítményt nyújt! A 21 éves játékos 20 Bundesliga góljából 11-et(!) szabadrúgásból szerzett! Ezen adatok is  mutatják, hogy komolyan oda kell figyelni rá!

Amely a válogatottságát illeti, akár csak Özil, vagy épp Gündogan török származású, de Németországban látta meg a napvilágot. Velük ellentétben viszont ő nem a német, hanem a török válogatott választotta! Eddig 13 meccsen léphetett pályára, 4-szer talált be! Nos, ami a jövőt illeti még nem lehet ítéletet alkotni róla, hiszen a csúcsig nehéz, és rögös út vezet…!

Kép forrása: fantasy-baz.rozblog.com

Németh Boldizsár