Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jürgen Klopp döntetlennel kezdett a Premier League-ben!

A legutóbb a Borussia Dortmundnál dolgozó Jürgen Klopp volt a kilencedik forduló nyitómérkőzésének főszereplője, még ha nem is vágyott rá különösebben. De a Tottenham elleni idegenbeli rangadón ezúttal nem sok mindent lehetett kiemelni a debütáló menedzseren kívül. 

3600

Tottenham Hotspur – Liverpool 0-0 
London, White Hart Lane. Vezette: Craig Pawson.
Tottenham: Lloris – Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Dembele, Alli – Lamela (Townsend 87.), Eriksen, Chadli (Njie 11.) – Kane.
Liverpool: Mignolet – Clyne, Skrtel, Sakho, Moreno – Can, Lucas – Milner, Coutinho (Ibe 87.), Lallana (Allen 80.) – Origi.
Gólszerzők: –
Sárga lap: Lamela (59.) ill. Milner (35.), Lucas (91.)

A mérkőzés kezdési hangulatát nem is annyira maga a rangadó határozta meg, hanem a Liverpool nemrég kinevezetett új menedzserének, Jürgen Kloppnak a személye. A német szakember egy lépést sem tehetett az oldalvonal mentén úgy, hogy vakuk össztüze ne zúduljon rá, de a Borussia Dortmund korábbi edzője, ezt is jól viselte. Maga a mérkőzés már úgy indult, ahogy azt valószínűleg elképzelte Klopp, és a 11. percben Origi fejese a lécről a vonal elé pattant, majd egy kis kavarodás után a hazai védők felszabadítottak. Könnyebb helyzetbe ezután sem került a Tottenham, mert az elmúlt hetekben remek formában játszó Chadlit sérülés miatt Njie váltotta. Nem halmozták el a szurkolókat helyzetekkel a játékosok, a következő nagy helyzetre a 29. percig kellett várni, akkor Harry Kane passzolt Njie elé, és a jobb oldalon felfutó fiatal támadó külsővel próbálta megtréfálni Mignolet kapust, de a liverpooli résen volt. A 37. percben jött el a következő nagy esély a gólszerzésre, kane lövését lábbal védte Mignolet a kipattanót pedig Lamela küldte kapura, de a vert helyzetben lévő kapust kisegítette Sakho, és tisztázott. Erre már csak Coutinho tudott válaszolni a 44. percben, de végül 0-0-val mentek pihenni a játékosok.

Enyhe Tottenham fölénnyel indult a második félidő, mégis Lucas Leiva lövése volt az első, ami kaput talált, majd erre válaszul Kyle Walker próbálkozhatott a hazaiaktól, de a lehetőségnek ismét Mignolet állta az útját. A csapatok beragadtak a két tizenhatos közé, és legközelebb akkor morajlott fel a nézősereg, amikor a hazaiak támadója, Lallana a tizenhatoson belül elesett, de a játékvezető továbbot intett, és nem követte büntető az esetet. Nem jöttek a komoly lehetőségek, bár időnként felpörgették az iramot a csapatok, de valahogy ez nem szolgálta a mérkőzés színvonalát. Ismét csak Divock origi állt szemben Hugo Lloris kapussal, de a francia is fogott mindent ezen a napon, akárcsak kollégája a másik oldalon: Kane távoli lövését tolta oldalra a belga portás. Emre Can bombája éppen csak elsuhant a kapufa mellett, így Llorisnak már nem akadt dolga, ahogy másnak sem, s így Klopp a bemutatkozását egy idegenbeli ponttal ünnepelhette csapatával.

Kép forrása: theguardian.com

Demmel László