Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Minimális bajor győzelem

A Bayern München ha csak egy góllal, de újra győzött, míg az Augsburg tovább “robog” a Bundesliga 2. felé.

 

Kép forrása: rp-online.de  Müllernek nem kell más, csak a Bayern München.


Werder Bremen – Bayern München 0:1 (0:1)

Helyszín: Bremen, Weserstadion Vezette: Christian Dingert
Gólszerzők:ill. Müller (23.)
Sárga lap: Garcia (60.), Bargfrede (80.) ill. Rafinha (45.), Kimmich (82.)

Bremen: Wiedwald – Gebre Selassie, Lukimya-Mulongoti, Galvez, Garcia – Bartels, Fritz (Pizarro 78.), Bargfrede, Junuzovic – Lorenzen (Öztunali 59.), Ujah
Vezetőedző: Viktor Skripnik
Bayern: Neuer – Rafinha (Kimmich 78.), Boateng, Alaba, Bernat – Lahm, Alonso – Müller, Vidal (Pantovic 90+2.), Alcantara – Lewandowski
Vezetőedző: Pep Guardiola

A Bayern meccse a „szokások” szerint alakult, müncheni labdajáratás és mezőnyfölény, a másik csapat pedig csak reménykedhet. Az első védenivalója mégis Neuernek akadt, akin azonban nem fogott ki Lorenzen, majd a félidő közepén megszerezte a vezetést Guardiola csapata. Thiago Alcantara passza után Müller volt eredményes (0:1). A Bremen jól zárta a területeket a vendég támadók előtt, igaz támadások vezetésére nem sok erejük maradt, félidőben ez a Müller gólt jelentette a különbséget a két csapat között az eredményjelzőn.
Fordulás után is a német világbajnok csatár riogatott elsőként, aztán Lewandowski fejesét fogta Wiedwald. Neuer „munkanélküliségének” Ujah vetett véget, de újra a kapus nyerte a párbajt. A második játékrészben már a Bayern sem erőltette a gólszerzést, így megszakadt Lewandowski nagy sorozata is, de valószínűleg a lengyel gólzsák így sem bánkódik, hiszen csapata újabb három ponttal gazdagodott, így a bajorok 9 találkozó után is százszázalékosan, 27 ponttal vezetik a tabellát.

Augsburg – Darmstadt 0:2 (0:2)
Gólszerzők: – ill. Wagner (7.), Niemeyer (29.)

A kiesőhelyen álló Augsburg abban a reményben lépett pályára, hogy az újonc Darmstadt elleni meccs után elmozdul a veszélyes zónából. Nos ebből végül nem lett semmi, mégpedig azért, mert Wagner már a 7. percben a vendégeket juttatta előnyhöz, amelyet Niemeyer közel félóra játék után duplázott meg (0:2). Hiába voltak a találkozón mezőnyfölényben az augsburgiak (67%-33% labdabirtoklás) és próbálkoztak több lövéssel (20-12), a focit továbbra is gólra játsszák, melyekből egyet sem szereztek, szemben a darmstadti kettővel, így maradtak a kieső helyen.

Munkácsi Ádám