Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sterling triplája döntötte el az újonc elleni meccset!

Három mérkőzéssel folytatódott a Premier League kilencedik fordulója, és a Manchester City éllovashoz méltóan gálázott az újonc ellen, míg a Leicester City ismét megmutatta, hogy hatalmas potenciál rejlik bennük. 

city 1

 

Manchester City – Bournemouth 5-1 (4-1)
Manchester, Etihad Stadium. Vezette: Mike Dean.
Man.City: Hart – Zabaleta, Otamendi, Mangala, Sagna – Toure (fernando 46.), Fernandinho – Navas, De Bruyne (Nasri 62.), Sterling (Iheanacho 78.) – Bony.
Bournemouth: Federici – Francis, Cook, Distin, Daniels – Smith (Pugh 78.), Gosling, Surman, Ritchie – O’Kane (McDonald 65.) – Murray (King 74.).
Gólszerzők: Sterling (7., 29., 45+3.), Bony (11., 89.) ill. Murray (22.)
Sárga lap: Sagna (26.), Otamendi (42.) ill. Ritchie (87.)

Hogy mennyi esélye van az abszolút újonc Bournemouth csapatának a pontszerzésre a City otthonában, azt gyorsan letisztázták a kékben játszó hazaiak. Raheem Sterling már a 7.percben  mattolta Federicit, ám a manchesteri gólgépezet ezúttal sem akart leállni, s Bony négy perc múlva megduplázta az előnyt. Nagyon úgy nézett ki, hogy ebből komoly verés lehet, így az újonc is megrázta magát, s Murray góljával összejött a félidő közepéig, de Sterling vezetésével még az első félidőben sikerült végleg megtörni a kiscsapat ellenállását. A Liverpool egykori üdvöskéje a 29. percben három védőt fektetett el, majd a szintén padlón lévő kapus mellett passzolta be második gólját, a félidő ráadásában pedig Navas kipattanó labdáját pofozta egy csel után a kapuba, így egy félidő alatt mesterhármast szerzett, csapata pedig 4-1-re vezetett.

A második félidőre kifogytak a munícióból a hazaiak, de továbbra is nagy fölényben játszottak, de Wilfried Bony közeli lövését hárította Federici, míg a mérkőzés hőse, Raheem Sterling is csak próbálkozásig jutott, de labdája elkerülte a kaput. Néhány héttel ezelőtt a Newcastle ellen kifejezetten erőltette a támadásokat a City, most mintha megelégedtek volna az eredménnyel Manuel Pellegrini tanítványai, és ezáltal el is maradtak a támadások, míg a Bournemouth nem tudott mit kezdeni a hazai csapat fölényével, és a védekezésen kívül már nem tudtak a támadások építésére is koncentrálni.  Egy csattanó azért a végére még Bony góljával maradt, így az elefántcsontparti támadó duplázni tudott. A hazai győzelem a Manchester Cityt csak megerősíti a tabella élén, míg az újonc visszacsúszott a 17. pozícióba.

 

Southampton – Leicester City 2-2 (2-0)
G: Fonte (21.), van Dijk (37.) ill. Vardy (66., 90+1.)

A tavalyi meglepetéscsapat Southampton az idei év nagy dobását bemutató Leicestert látta vendégül, és igen változatos meccset láthattak a nézők. Az első félidő egyértelműen a hazaiaké volt, amit Fonte és van Dijk góljai bizonyítottak, de a Leicestert idén leírni nagy hiba. Ez be is bizonyosodott ismét, a Soton egyre inkább kiengedett, s erre a Jamie Vardy vezette vendégek felpörögtek, s a válogatott támadó duplájával végül ponttal távoztak a kikötővárosból, s továbbra is tartják magukat az élmezőnyben, egészen pontosan az ötödik helyen, míg a Southampton a nyolcadik helyen áll.

 

West Bromwich Albion – Sunderland 1-0 (0-0)
G: Berahino (54.)

A nemrég menedzserváltáson átesett Sunderland a WBA otthonában lépett pályára, de az elmúlt két hétben nem igazán sikerült rendet tenni a csapat háza táján. A hazaiak végig irányítva hozták a 3 pontot, szinte esélyt sem adva a vendégeknek. Az első félidő nyomása a második játékrészben csak fokozódott, és végül Saido Berahino góljának, valamint Pantilimon kapus bakijának köszönhetően (egy beívelés után éppen a támadó elé ejtett ki a labdát), a West Brom megszerezte idei harmadik győzelmét, míg a Sunderland továbbra is nyeretlen, és egyelőre az utolsó előtti pozícióban áll.

Kép forrása: mcfc.co.uk

Demmel László