Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hozta a kötelezőt a Roma

A fővárosi alakulat az első félidőben nem talált utat a vendégek kapuja felé, de a másodikban sikerült feltörni a reteszt, és megnyugtatni a szurkolókat. A BL-ben élet-halál meccsre készülnek, ebből a találkozóból meríthettek némi önbizalmat. 

Roma - Empoli

Roma – Empoli: 3-1
G: Pjanic (56.), De Rossi (59.), Salah (69.) ill. Büchel (75.)
Roma: Szczesny – Torosidis, Manolas, Castan, Digne – Florenzi (Vainqueur 79.), Pjanic (Ucan 68.), De Rossi – Iago Falque (Nainggolan 55.), Gervinho, Salah
Empoli: Skorupski – Zambelli, Tonelli, Barba, Mario Rui – Paredes (Maiello 68.), Diousse, Büchel – Krunic (Livaja 61.) – Maccarone (Piu 79.), Pucciarelli

90 másodperc kellett Gervinhónak a gólhoz, azonban ezt lesről szerezte, így elmaradt a korai vezetés. A 19. percben Falque adott zseniális labdát Salahnak, aki kilépett a védők közt, de nem tudta góllal befejezni a támadást, csúnyán fölé lőtt. A 32. percben óriási ziccert puskázott el a Roma, Salah szerzett labdát a félpályán, letette Gervinhónak, aki túl sokat várt, így beérték, és csak a kapus kezébe lőtt. Ez még nagyon sokba kerülhet a Farkasoknak… A vendégeknek is volt lehetőségük azért, a 40. percben egy kósza Maccarone lövést kellett fognia Szczesnynek.

A második játékrész elején aztán mindent lerendezett a Roma. Az 56. percben Pjanic a már-már védjegyévé váló módon tekert be egy szabadrúgást 20 méterről, innentől pedig nem volt megállás. Ugyanis 3 perccel később a bosnyák beívelt egy szögletet, amit az 500. meccsét játszó De Rossi fejelt a kapuba. A 69. percben dőlt el végleg minden, Nainggolan ugratta ki remekül Gervinhót, az elefántcsontparti pedig centerezett Salahnak, aki közelről a léc alá vágta a labdát. Negyed órával a vége előtt azért felcsillant a remény az Empoli számára, Büchel nagyszerűen eltalált labdáját Szczesny csak a kapufa belső élére tudta tolni, ahonnan bepattant, így az utolsó 15 perc még rejtegetett magában némi izgalmat. Az Empoli viszont nem tudott komoly energiákat mozgósítani, egy távoli Nainggolan lövést jegyezhettünk fel a 83. percben, vendég oldalról semmit. Egyedül Livaja lövése okozhatott némi riadalmat a hosszabbítás utolsó percében, de ez elkerülte a kaput, így tehát a Roma hozta a kötelezőt, és hátradőlve várhatja a holnapi rangadókat.

Tereh Balázs