Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: „Menthetetlen” Fradi

Alighanem még ebben a naptári évben eldől a bajnoki cím sorsa, hiszen nincs csapat, amelyik megfogja a listavezetőt.

varga

Nem bír megállni a Ferencváros, amely másodszor is kipipálta a Haladást. Ezúttal azonban valamivel nehezebb dolga volt, mint a rajton, hiszen a vasiak végig ott loholtak a hazaiak nyakán. Ugyan az első félidőben padlóra is küldhette volna ellenfelét Varga Roland vezérletével a Ferencváros, ám mivel csak a szélső három ziccert rontott, illetve egyet Király védett bravúrral, egyet pedig mellé lőtt, valamint társai sem sűrűn találták meg a réseket. Eközben a szombathelyiek igyekeztek kulturáltan, sok passzal felépíteni támadásaikat, azonban a fővárosiak nem hagyták. Egészen a tizennyolcadik percig kellett várni a fal megrepesztésére: Böde keresztbe passzolt a tizenhatos előtt, a fiatal Nagy Patrik viszont olyan szerencsétlenül sarkazott hátra fordulás közben, hogy Sesták köszönhette szépen, és bevágta Király felett a vezető gólt. Lehet azon vitatkozni, hogy érvényes volt-e a találat, mert tény, a szlovák támadó lesen volt, de az ellenfél védője passzolt oda, mégha nem is önszántából. Aztán a lüktető, remek iramú játék a Haladás előtt is teremtett helyzetet, de Németh Márió lövését Gera blokkolta, majd Varga eldöntötte a találkozót a félidő hajrájában. A félpályán elveszített labdáért nagy árat fizetett a Hali. Gera passzát a szélső két lépés után kíméletlenül felvarrta a bal felsőbe.

király

A szünet után visszaesett a meccs színvonala, és inkább a küzdelem dominált, de ébredezett a Haladás. Előbb Gaál fejelt lécre, majd ugyanő egy lövésszerű beadással teremtett kihagyhatatlan helyzetet Nagy Patriknak, aki a Dibusz által védett labdát lőtte vissza a kapu közepébe, szépítve, de hogy ne nagyon legyen oka az örömre Mészöly Gézának, egy kontra végén Sesták ugratta ki Ramírezt, aki a rövid sarokra helyezett lövéssel mattolta Király Gábort. A hajrában Halmosi Péter hozhatta volna vissza a reményeket, de fejesét a bal alsó elől szedte ki Dibusz, így megérdemelten tartotta otthon a három pontot a Fradi, amivel tovább növelte előnyét, és meglehet, december elején a bajnoki cím is eldőlt.

Ferencváros – Haladás 3-1 (2-0)
Groupama Aréna, 8500 néző, vezette: Erdős József
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez – Gera, Nagy Á. – Varga R. (Pintér Á., 62.), Sesták, Lamah (Nagy D., 81.) – Böde (Busai, 84.)
Haladás: Király – Fehér, S. Wils, Jagodics, Bosnjak – Angyal, Nagy P., Gaál, Halmosi – Németh M. (Medgyes, 82.), Ugrai (Wils T., 70.)
g.: Sesták (19.), Varga R. (39.), Ramírez (79.) ill.: Nagy P. (59.)
s.: Pintér (66.), Nalepa (85.) ill.: S. Wils (88.), Fehér Z. (90+2.)

A bajnokság állása:

tab12A góllövőlista élmezőnye:

gól12

(Fotók: Fradi.hu; adatbank.mlsz.hu)

Gavalovits Sándor