Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Derby d’Italia: Már ne induljatok el Milánóba!

Ma este főműsoridőben rendezik meg Olaszország egyik legnagyobb rangadóját az Inter-Juventus összecsapást. Viszont, már nem lehet jegyet venni, úgyhogy még most Milánó határában megfordulok és haza tekerek. Szerencsére időben szóltak!

sansiro

Külön öröm, hogy ezúttal nem a „szokásos” olasz labdarúgó szövetség általi szektor bezáratás, szurkoló kitiltás következménye, hanem csak szimplán megvették az össze jegyet. Igen, az összeset! És nem, nem egy gazdag arab vette meg a 79,154 db jegyet Giussepe Meazzaban 13 fős háremének, csak mert az egyiknek épp születésnapja volt. Hatalmas érdeklődés várja ezt a találkozót, ami így elsőre nem nagy meglepetés, de azért megírom ennek a nagy jegyvásárnak az okait.

  1. Történelem:

Nem hiszem, hogy ecsetelni kellene ezt a részt. A legelső összecsapásuk 1909. november 14-én volt, ami egy 2:0-s Inter győzelemmel végződött. Azóta találkoznak egymással a csapatok, de magával a Derby d’Italia kifejezéssel először 1967-ben találkozhatott az ember (aki akkor élt és tudott olvasni), miután egy olasz sportújságíró nevezetesen Gianni Brera ezzel a névvel látta el ennek a két együttesnek a párharcát. Az eddigi legtöbb gólt hozó mérkőzésen 10 találat született! Maga a meccs 1961-ben volt és akkor a Juventus diadalmaskodott 9-1-re. Nem vagyok benne biztos, hogy nem csocsóba játszották le, mindenesetre nem kellett kúszniuk a milánóiaknak. Persze voltak idők, mikor a torinói klub húzta a rövidebbet, ilyen volt például az 1935-s és 1954-s Milánóban megrendezett összecsapásuk, amikor mind a két alkalommal az Inter 6-t rúgott ellenfelének, úgy, hogy mellette nem kaptak gólt. Érdemes megemlíteni a közelmúltat, hiszen pont a kék-feketék szakították meg Conte Juventuszának 49 mérkőzésen át tartó veretlenségét., viszont azóta a Zebrák nem kaptak ki az Inter ellen. Talán majd most, de az biztos, hogy mindenki örülne, ha újra 10 gólt láthatnánk az este folyamán.

  1. Calciopoli (Bundabotrány):

Te jóságos Moggi és szent Moratti… Ha valamivel fel lehet húzni a két szurkoló tábort és klubot akkor az biztos ez a téma. Az egyik résztvevő a Juventus, akit bírók megvesztegetésének bűntettével száműzték a Seria B-be elvéve két bajnoki címüket, hatalmas fizetési kötelességgel megspékelve. Játékosainak nagy részét el kellett adniuk és mint olyan a Juventus név, brand (ez ma divatosabb) súlyosan értékét veszítette. A másik résztvevő az Inter, aki megúszta a bundabotrányt és ráadásul a torinóiak által nyert két Scudettot is megszerezték a zöld asztalnál. Kellhet-e ennél több áldozat a gyűlölet oltárán?! IGEN, jött a dráma. Tavaly zárult le végleg a bundabotrány (vagyis úgy gondolják). Elő került minden lehallgatott telefonbeszélgetés (egyszer csak..), amiknek a tüzetes átnézése, elemzése arra a következtetésre jutatta a bíróságot, hogy a HIBA volt kizárni a Juventust és elvenni a címeit, mivel tényleges bizonyítékuk nem volt ellenük. Ellenben az is kiderült, hogy sportcsalásra utaló bizonyítékokat egyedül a Livorno, Milan és(figyelem DRÁMA lészen) INTER (Hello mi?!) csapatoknál találtak. Mindenestre az ügyet ejtették furcsa módon. A Juve beperelte az olasz labdarúgó szövetséget és most ez ügyben folynak a tárgyalások. Szóval ez egy rettentő kényes és furcsa ügy, aminek a két főszereplője a történet során nem került közelebb egymáshoz.

  1. Jelenlegi helyezés:

Az elmúlt években nem volt arra példa, hogy az Inter kedvezőbb pozícióban várhassa ezt a megmérettetést. Nagyon jól kezdték a szezont, aminek köszönhetően vezették is egy ideig a táblázatot azonban az elmúlt két mérkőzésen bukdácsoltak, ami miatt jelenleg a 3. helyen állnak. A torinói zebrák pont ellentétes utat jártak be eddig. Rossz szezon kezdet után tértek magukhoz (kivétel a Bajnokok-Ligája ahol még veretlenek). Ők jelenleg a 12. helyen tanyáznak így van mit javítaniuk, de ez persze igaz az Interre is. Jöttek nyilatkozatok mindkét oldalról, hogy „ez most nem számít, még sok meccs van” Aztán meg olyan is, hogy:” nem itt fog eldöntődni a csapat a jövője…”. DE! Ez a mérkőzés igenis nagyon nagyot fog a latba nyomni és ezt, mindkét részről tudják és biztosak lehetünk benne, hogy kellően feszültek ennek tudatában!

  1. Felipe Melo vs. Hernanes:

Na, ezt a részt szeretném ecsetelni. ………… úgyhogy ezért lesz kiemelkedően fontos az ő játékuk, köszönöm.

fotó: people.info.elte.hu

Borbély Szabolcs