Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dráma Genovában, felemás újoncok

A Genoa elképesztő mérkőzésen gyűrte le a Chievót, ahol már az első percben vezetést szereztek a veronaiak, de sikerült megfordítani a találkozót. A másik genovai kínos vereséget szenvedett a feltámadni látszó Frosinone otthonában, míg a szintén újonc Bologna újabb vereségével egyre nagyobb bajban van.  

Bologna - Palermo

Bologna – Palermo: 0-1
G: – ill. Vázquez (23.)

Az első félidő a Palermóról szólt, és sikerült is megszerezni a vezetést, ami győztesgóllá avanzsált. Az egyelőre remek szezont futó Hijlemark tálalt Vázquez elé, aki kilőtte a bal alsó sarkot esélyt sem hagyva a kapusnak. Gilardinonak volt egy kapufája alig egy perccel a gól után, valamint Rispoli is közel járt a gólhoz. A fordulást követően feléledt a Bologna valamelyest, de csak helyzetekig jutottak Rizzo és Destro révén. A Bologna továbbra is utolsó, a Palermo viszont megszakított egy rossz sorozatot.

Frosinone – Sampdoria: 2-0
G: Paganini (54.), Dionisi (55.)

A Frosinone elindult fölfelé a tabellán a lassú kezdést követően, ennek pedig most a Sampdoria látta kárát. Muriel óriási helyzetet hagyott ki a 6. percben, onnantól viszont gyakorlatilag csak az újoncnak volt lehetősége. Dionisi lövésénél hatalmasat védett Viviano, később pedig Ciofani lőtt mellé még mielőtt 2 perc alatt lerendezte volna a találkozót a hazai együttes. Az 54. percben Paganini fejelt  a kapu jobb oldalába szögletből, 1 percre rá, pedig Dionisi kapáslövése kötött ki a kapuban. Soddimo növelhette volna tovább az előnyt, a vendégek meglepően impotensek voltak támadásban, nem csoda, hogy pont nélkül távoztak.

Genoa – Chievo: 3-2
G: Pavoletti (13.), Gakpé (17.), Tachtszidisz (90+3.) ill. Paloschi (1.), Pellissier (77.)
Kiállítva: Dzemaili (54.) ill. –

1 perc elég volt Paloschinak, hogy előnyhöz juttassa a Chievót, amikor szépen befejezte a meccs első támadását, a kezdeti rohanásnak azonban még nem volt vége. Perotti szólója után Bizzarri még védeni tudott, de a kipattanót Pavoletti bekotorta, majd rövidesen már fordult a meccs állása, ugyanis Gakpé megpattanó lövése landolt a hálóban a 17. percben. Pavoletti élet erős bombája hajszálnyival kerülte el a jobb felső sarkot a 22. percben, majd ismételten ő próbálkozott, ezúttal Bizzarri mutatott be nagyszerű védést a fejesénél. A Chievónak is volt azért helyzete, Lucas Castro fejelhetett a tizenegyespont magasságából, pechjére viszont egy védő menteni tudott.

A fordulást követően Dzemaili elég hamar kiállíttatta magát, ezzel óriási esélyt kínált a veronai együttesnek. Jöttek is előre becsülettel, Paloschi lövését a gólvonalról vágták ki a védők. A 77. percben aztán összejött az egyenlítés, Mattiello tette a labdát Pellissiernek, a veterán olasz meg nem hibázott. Pellissier duplázhatott is volna, valamint Cesar is eldönthette volna a meccset, ha nem véd ilyen nagyszerűen Perin, a végén ráadásul meg Ntcham kiugratta Tachtszidiszt, a görög pedig higgadtan befejezte a támadást, nem akármilyen győzelemhez juttatva csapatát.

A képet a facebook.com-nak köszönjük!

Tereh Balázs