Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Emberhátrányban nyert a Stuttgart

A Bundesliga 9. fordulójának záró mérkőzésén a Stuttgart hazai pályán 1:0-ra győzte le az Ingolstadt együttesét.

979927_toptease_article_desktop_com (1)

Vfb Stuttgart – Ingolstadt 0:1 (0:0)
Gólszerző: Didavi. D 59’, Kiállítva: Die S. 84’ (Vfb Stuttgart)

A mérkőzést jobban kezdte a vendégcsapat. Már a 4. percben előnyhöz juthattak volna, miután Martin Harnik szabálytalankodott a tizenhatoson belül. Mathew Leckie állt a labda mögé, de középre helyezett lövését a kapus bravúrral védte. A 15. percben Werner puskázott el egy ordító lehetőséget stuttgarti részről. Említésre méltó helyzet ezután az első játékrészben nem volt. Döntetlennel vonultak szünetre a csapatok.

A második játékrészben megbosszulta magát a kihagyott büntető hazai oldalról. Az 59. percben Didavi volt résen és szerezte meg a győztes gólt a Stuttgartnak, mivel a mérkőzés többi részében már nem született gól. Az utolsó perceket emberhátrányban kellett lejátszania a vendégeknek, mivel Serey Die begyűjtötte második sárga lapját, és ezzel idő előtt mehetett zuhanyozni. Győzelmével a Stuttgart elmozdult a kieső zónából, jelenleg a 15. helyen áll, az Ingolstadt előre lépett a 8. helyre.

A Bundesliga 9. fordulójában a Leverkusen okozott egyedül meglepetést, a Hamburg vendégeként, csak 0:0-ra futotta az erejéből. A többi nagy csapat viszont begyűjtötte a 3 pontot. Pénteken a Dortmund, szombaton a München, Mönchengladbach, Schalke, Wolfsburg négyes is győzni tudott. A forduló meglepetéscsapata a frissen feljutó Darmstadt, az Augsburg otthonából sikerült elhoznia a 3 pontot. Vasárnap a Hannover és a Stuttgart is győzni tudott.

A Bundesliga 9. fordulójának eredményei:
1 Fc Köln – HSV Hannover 0:1
Vfb Stuttgart – Ingolstadt 0:1
Mainz – Borussia Dortmund 0-2
Werder Bremen – Bayern München 0:1
Augsburg – Darmstadt 0:2
Wolfsburg – Hoffenheim 4:2
Hamburg – Leverkusen 0:0
Schalke 04 – Hertha BSC 2-1

kép: Bundesliga

Nagy Gábor