Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Forduló összegző, eredmények és tabella

Véget ért a Premier Liga 9. fordulója, nézzük a fontosabb eseményeket. Köztük Klopp liverpooli bemutatkozásával, a Newcastle feltámadásával, valamint a többi érdekesebb statisztikáival és összegzéssel.

klopp

A hétvége legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye minden bizonnyal a Liverpool új menedzserének, Jurgen Kloppnak a bemutatkozása volt, akire a White Hart Lanen a Tottenham ellen várt nehéz feladata. A mérkőzés a 0-0-ás gól nélküli döntetlen ellenére lüktető, helyzetekben gazdag játékot hozott, egyik csapat sem félt támadni. A gólszerzéshez a “Vörösök” álltak közelebb, aki az első félidőben Origi révén megrezgették a kapufát is. Klopp hatása egyenlőre annyiban látszott, hogy a liverpooliak a szezonban ezen a meccsen futották a legtöbbet (116.0 km). Valószínűleg a jövőben a “Klopp-hatás” másban is megfog mutatkozni. A döntetlen igazságos, ám egyik csapat sem igazán örülhetett az 1 pontnak.(Bővebben itt)
Érdekesség: Nem csak a km-szám, hanem a sprint szám is az idei legmagasabb volt a liverpooliaknál, 614 db sprintet kezdtek a játékosaik.

A 4 órás dömpingben a Chelsea az Aston Villat fogadta a Stamford Bridgen. Tehát valamivel könnyebb feladat következett Mourinho alakulatának, amit sikerrel is vettek, ugyanis 2-0-ra verték a vendégeket.  Az eltiltása után visszatérő spanyol Diego Costa eredményes tudott lenni. Ám az még mindig látszik,hogy ez a Chelsea nem az a Chelsea amelyik tavaly magabiztosan nyerte a bajnokságot. Ezt a romokban lévő Aston Villat, a tavalyi csapat földbe döngölte volna, ám ahogy Mourinho mester is elmondta, a legfontosabb a 3 pont. Ahogy arról a héten már mi is beszámoltunk, egyre jobban érik Sherwood menesztése a Villa padjáról. (Bővebben itt)
Érdekesség: Mourinho a mérkőzés után sajtótájékoztatón azt mondta, az idei évben a top 6-ba kerülés a cél, amiben biztos.

Ez idősáv legnagyobb mérkőzése kétség kívül a Manchester United Goodisonban tett látogatása volt az Everton vendégeként. A találkozó a vártakkal ellentétben tükör sima 0-3-as vendégsikert hozott. Van Gaal fiai végig magabiztosak voltak, a halovány hazaiakkal szemben. Még több örömre adhat okot, hogy Wayne Rooney ismét eredményes volt, korábbi csapata ellen. Ezzel a győzelemmel a “Vörösök Ördögök” továbbra is tapadnak az éllovas Cityre a harmadik helyen. (Bővebben itt)

A bajnoki éllovas Manchester City hazai pályán fogadta az újonc Bournemouthot. Az előzetes latolgatásoknak megfelelően a vendégek nem okoztak gondot Manuel Pellegrini alakulatának. A hazaiak 5-1-el küldték haza az újoncot, úgy, hogy két legjobbjuk Aguero és Silva sérülés miatt kihagyták a csatát. Raheem Sterling idei első igazán jó meccsén mesterhármast jegyezhetett. A győzelemmel a City továbbra is a tabella élén “csücsül”, két ponttal megelőzve az Arsenalt és a Manchester Unitedet. (Bővebben itt)
Érdekesség: A City az elmúlt 2 meccsén 11 gólt rámolt be az ellenfelek kapujába.

A Leicester City ismét bravúros feltámadást mutatott be a Southampton otthonában. A hazaiak már 2-0-ra is vezettek, ám Jamie Vardy duplájával visszajött a Leicester és pontot tudott menteni a “Szentek” otthonában. A végeredmény 2-2.Az angol játékos ezzel már 9 gólnál tart az idényben, amivel vezeti a góllövőlistát. A Claudio Ranieri vezette “Rókák” továbbra is a szezon egyik legkellemesebb meglepetése. (Bővebben itt)

A szombati játéknapot az Arsenal zárta, akiket a Watford látott vendégül a Vicarage Roadon. A hazaiak az első félidőben nagyon szervezett játékkal kordában tudták tartani az “Ágyúsokat”, ám utána Wengerék negyed óra alatt 3 gólt vágtak a Watfornak, amivel le is zárták a lényegi kérdést. A 0-3-as sikerrel amihez természetesen társul a  3 pont – ahogy már fentebb említettük – továbbra is tapadnak a Manchester Cityre, a bajnoki címért folyó csatában. (Bővebben itt)
Érdekesség: Alexis Sanchez mindent figyelembe véve 6 meccs alatt 10 gólt rámolt be az ellenfeleknek.

A vasárnapi nap egyetlen egy találkozót hozott, a Newcastle a Sports Direct Stadiumban játszott a Norwich Cityvel. A hazaiak még nyeretlenek voltak és úgy léptek pályára, hogy a múlt héten 6 gólt kaptak a Citytől. Ám most a felállás fordított volt. Wijnaldum vezetésével most ők lőttek hatot a vendégeknek, ebből a holland csatár négy gólt vállalt, a 6-2-es “mészárláson”. A sikerrel a Newcastle már nem sereghajtó és Steve McClaren menedzsernek is megvan az első győzelme a “Szarkák” kispadján. (Bővebben itt)
Érdekesség: Alan Shearer óta nem volt olyan csatára a csaptanak aki 4 gólt tudott lőni, most Wijnaldum ezt megtette.

Wijnaldum

A forduló zárómeccsére hétfő este került sor. A Libertyben a nem épp jó formában lévő Swansea fogadta a Stokeot. Gary Monk együttesének azonban ezen a mérkőzésen sem termett túl sok babár. A Stoke már a mérkőzés legelején megszerezte a vezetést büntetőből, melyet utána végig meg is tudott tartani. Ez volt a vendégek sorozatban szerzett 3. győzelme. (Bővebben itt)

A forduló eredményei:

Tottenham – Liverpool   0-0
Chelsea – Aston Villa  2-0
Crystal Palace – West Ham 1-3
Everton – Manchester Utd. 0-3
Manchester City – Bournemouth 5-1
Southampton  – Leicester 2-2
WBA   – Sunderland 1-0
Watford   – Arsenal  0-3
Newcastle Utd. – Norwich 6-2
Swansea – Stoke 0-1

Tabella a 9. forduló után:

tabella 9

Góllövőlista a 9. forduló után:

gll 9

A tabelláért köszönet a www.eredmenyek.com holnapnak.

Herczeg Zsolt