Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lewandowski: “Nem lehet összehasonlítani engem ezzel a két labdarúgóval…”

Remek idényt produkál a Bayern München 27 éves labdarúgója Robert Lewandowski. A lengyel játékos klubcsapata mellett hazája válogatottjában is  kirobbanóan teljesít. A média a világ két legjobbjával hasonlítja össze.

مواجهة بين ميسي ورونالدو- (أرشيفية)

Álomszerűen indult a 2015/2016-os szezon Robert Lewandowski számára, aki 12 tétmeccsen már 16 gólnál tart. A lengyel gólgyáros egy átlagosnak mondható idénnyel indított, viszont az áttörést a Wolfsburg elleni 5 gólja hozta meg számára, melyet ugyebár csereként sikerült véghez vinnie. Nos, viszont a hórihorgas támadó nem csak csapatában nyújt jó formát, hanem természetesen a hazája válogatottjában is. A selejtező csoportban Lengyelország 33 gólt szerzett, ebből a csatár 13 gólt vállalt magára, az utolsó 4 meccsén pedig 6-szor talált be az ellenfelek hálójába. Az újságok, és a különböző oldalak természetesen nem mennek el a lengyel labdarúgó kiváló formája mellett, akit rögtön a két gigásszal Cristiano Ronaldoval és Lionel Messivel hasonlítanak össze. “Különböző játékosok, más pozícióban”-kezdte szavait a lengyel játékos. “Cristiano Ronaldo bal oldalon játszik, míg Leo Messi középen. Én az előre játékban vagyok otthon, de én is kiveszem  a részem a munkából, és nem várok 90 percen keresztül arra, hogy a labda hozzám kerüljön. Szeretném én is hozzátenni a magamét a csapat játékához”-zárta gondolatait Robert.

A bajorok támadójának a karrierje, a Dortmundnál indult be, ahová 2010 nyarán került. Az első idényében inkább csere volt Lucas Barrios mögött. A 2011/2012-es idény kezdetén kihasználta riválisa sérülését, és megragadt a BVB kezdőjében. A “bemelegítő” év után három remek esztendőt töltött el a német együttesnél. Összesen 186 mérkőzésen léphetett pályára minden sorozatot figyelembe véve, ez alatt 103 alkalommal talált be az ellenfelek hálójába. A 2014-es nyári átigazolási piacon a Bayern München csapott le rá, 61 tétmeccs alatt eddig 41 gólt szerzett. A lengyel válogatottban 2008-ban mutatkozhatott be, azóta 72 meccsen játszhatott , 32 találatot jegyezhettek fel a neve mellé. Egyénileg és klubszinten is rengeteg sikert ért már el.

Képforrása: alghad.com

Németh Boldizsár