Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ha megverik a Realt

Az idei szezon eddigi meglepetéscsapata a Celta Vigo, amely veretlenül áll nyolc forduló után és ez most szombaton a Real Madrid ellen már a klub történelmében is megmutatkozhat.

17472254

Eduardo Berizzo együttese remekül kezdte az évet, 8 meccsből 5 győzelmük és három döntetlenjük van. A statisztikák szerint nem csak Spanyolországban, hanem egész Európában is a legjobbak között vannak.

A második helyen álló galíciaiak a velük azonos pontszámmal álló Real Madrid ellen állnak majd ki szombaton – a Real csak jobb gólkülönbségével előzi meg a Celtát.

A Vigo történetében csak egy alkalommal tudtak jobb rajtot produkálni, de az nem mostanában volt: az 1941-1942-es bajnokságban a Celta 6 győzelemmel és két döntetlennel kezdett, ám a kilencedik fordulóban kikaptak az Espanyoltól.

A leghosszabb veretlenségi szériájuk az év elején még az 1998-1999-es évből maradt meg: akkor az első 11 fordulóban nem találtak legyőzőre, ám akkor 11 meccsen csak 14 pontot tudtak begyűjteni.

Most szombaton tehát egy győzelemmel a legpontgazdagabb kezdést produkálhatják 9 kör után. A Real pedig a PSG-vel csap majd össze a BL-ben, így nem lesz túl kipihent. Minden adott…

Baranyai Balázs