Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

LESheted: ezt nézheted ma a tévében!

Ma nem kevesebb, mint hat érdekes találkozót tűznek műsorukra, a honi sport tematikájú televíziók. Képernyőre kerül a Ferencváros, a Real Madrid, a Roma-Inter rangadó, és természetesen lesz Afrikai Nemzetek Kupája is. Alább áttekinthető a teljes program, jó szemezgetést kívánunk a kiváló felhozatalból!

Ferencvárosi TCSteaua Bukarest 19:30 (tv: Sport2, 19:30 élő)
Felkészülési mérkőzés
A ,,Zöld Sasok” a spanyolországi Marbella-ban edzőtáboroznak. Remek, színvonalas felkészülési tornán vesznek részt, ahol a közvetlen európai élvonal mögött sorakozó nemzetek csapatai ellen bizonyít. A Fradi az első mérkőzésen az ukrán rekordbajnok, Dinamo Kijevet iskolázta le. A svájci Basel ellen már nem jött össze a három pont, de azért sok jót sejtet a tavaszra, a fővárosiak szurkolóinak, hogy kedvenceik kétgólos hátrányból is feltudtak állni, 2-2-re mentve az összecsapást. Ma a Steaua ellen lépnek pályára Ricardo Moniz-ék, és ha nyernek, akkor garantáltan megnyerik a nívós tornát. Az FTC eddigi sikerének értékét jól jelzi, hogy míg Böde Dánielék keretének értéke alig 7 millió euró, addig a Dinamo-é 120-szal van többre taksálva. Míg a svájci, és a román sztárgárda egyaránt 40 milliós játékosanyaggal büszkélkedhet.

Dél-AfrikaAngola 16:00 (tv: Eurosport, 15:45 élő)
Afrika Kupa, csoportmérkőzések, 2. forduló
Ma délután kezdetét veszi az ANK második fordulója. A tegnapi este folyamán végre már megmutatta magát az összes csapat, így valamelyest képet kaphattunk már arról, hogy mit várhatunk az idei tornától. A nap első derbijén ismét a házigazda dél-afrikai együttes szórakoztathatja a nézőket. Az első körben csak sovány, sótlan gólnélküli döntetlenre voltak képesek, ám most már nagyon fogadkoznak, hogy a szurkolókért bármit. ,,Tény, hogy nem volt túl mozgalmas a meccs. Játékosaim közül többen is lefagytak, főleg a kevésbé rutinosak. Sajnáljuk, hogy azt a több millió tv nézőt, és a stadionba kilátogatókat nem tudtuk az elvárt módon szórakoztatni, de még hátra van két megmérettetésünk, aminek állunk elébe.” – nyilatkozta akkor, a vendéglátók kapitánya.

MarokkóZöld-foki Köztársaság 19:00 (tv: Eurosport, 18:30 élő)
Afrika Kupa, csoportmérkőzések, 2. forduló
A továbbjutásra azért korábban esélyesnek tartott Marokkónak nyernie kell este ma este, különben borzasztó nehéz helyzetbe kerülhet. Az újonc zöld-fokiak már azzal sikert értek el, hogy egyrészt kvalifikálták magukat, történelmük során először az Afrika Kupára, másrészt azzal, hogy képesek voltak egyből a pontszerzésre, egy sokkal többre értékelt gárdával szemben.

AS RomaInternazionale 20:45 (tv: Digi Sport 1, 20:30 élő)
Olasz Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés
A két együttes igazi sláger ellenfele egymásnak, már ami a Coppa Italia-t illet. 2012-ben nem, de azt megelőzően, kezdve 2005-től, minden idényben összehozta a sors, a két óriást. Érdekesség, hogy a két egylet vasárnap már randevúzott egymással a Serie A-ban, akkor szintén a Stadio Olimpico-ban, 1-1-es végeredmény született, Francesco Totti, és Palacio találataival. Az Inter utoljára még 2011 áprilisában tudta megverni a ,,Farkasokat”, a kupadöntő odavágóján, ami végül elég volt a trófea megnyeréséhez. Legutóbbi tíz találkozójukon 27 gól született, ami 2,7-es átlagnak felel meg, így talán joggal várunk ma is legalább 2-3 plusz középkezdést.

SevillaReal Zaragoza 19:30 (tv: Digi Sport 2, 19:25 élő)
Spanyol Király Kupa, negyeddöntő, visszavágó
Az odavágón még gól sem született, így még arról sem beszélhetünk, hogy valamelyik klub egy csöppet jobb helyzetből várná a találkozót. Persze ha pusztán az erőviszonyokat nézzük, akkor egyértelmű, hogy a Sevilla a sanszosabb, az elődöntőbe jutásra. A korábban pont a hazaiakat edző, most a kiesés elől menekülő Manolo Jiménez az elmúlt két bajnoki fordulóban a kezdőcsapatban számított Pintér Ádámra, ennek megfelelően ma kora este se lenne meglepő a magyar bekk játéka. Így hát már csak honfitársunk miatt is érdemes lesz a Digi Sport 2-es csatornájára kapcsolni, fél 8 körül!

Valencia – Real Madrid 21:30 (tv: Digi Sport 2, 21:30 élő)
Spanyol Király Kupa, negyeddöntő, visszavágó
A két együttes egy hét alatt már harmadjára csap össze. Az odavágón 2-0-ás Real siker született, a Bérnabeu Stadionban. Aztán vasárnap jött a mészárlás, a valenciai Mestalla-ban. Első félidei lehengerlő játékának, sőt előadásának köszönhetően a ,,Királyiak” 0-5-re nyertek, teljesen demoralizálva a szerdai visszavágóra a ,,Denevéreket”. Mourinho-ék továbbjutása szinte garantált, így lehet, hogy egy-két kulcsember pihentetve lesz, bár a portugál mester aligha lesz teljesen elbizakodott.

Szerző: Balogh József