Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Háromból három: A Ferencváros harmadik meccsén is veretlen – kupagyőztes!

Megnyerte az Impact Cup-ot a Ferencváros labdarúgócsapata, miután a harmadik mérkőzésén legyőzte a román Steauát. A torna gólkirálya Böde Dániel lett.

Mindkét együttes nagy elánnal kezdte a találkozót, helyzetecskék itt is ott is kialakultak. Leginkább egymás hibáiból éltek az együttesek. Hogy aztán egy védelmi megingásból – Junior Fell adta el a labdát a félpályánál – Alexandru Chipciu egészen Jova kapujáig gyalogolhatott, és átpöccintette a játékszert a magyar kapuvédő felett. Nem sokkal később Sváb játszott Csukics elé, a szerb középpályás eltörte a labdát, ami éppen így lett jó Somaliának. A brazil légiós kapásból emelt a kapu közepébe. Ezzel ismét hátrányból állt fel a Fradi. A szünetig hátralévő időben kissé megszaporodtak az apróbb szabálytalanságok mindkét oldalon. Majd érzékeny veszteség érte a zöld-fehéreket. Julian Jenner ugrott fel Szukalával, aki a levegőben meglökte a Ferencváros játékosát, majd földet éréskor ráesett Jenner lábára, akit később le is kellett cserélni.

A második játékrészben folytatódott a kiegyenlített játék. Ám eleinte mindkét kapus nagyot védett, egyészen az első negyedóra végéig. Szabadrúgás után Böde fejelt remekül az érkező Csukics elé, aki estében a kapuba lőtt. És ezzel meg is nyerte a találkozót a Ferencváros. A krónikához tartozik, hogy Sztefan Nikolics kiállítása miatt emberhátrányban fejezte be a meccset a Steaua. A román támadó csúnyán megtaposta Ottent.

A torna vélhetően elérte célját, mert a Ferencváros labdarúgói mindhárom találkozójukon viszonylag hamar hátrányba kerültek, mégis veretlenek maradtak, így pedig a hibákat ki lehet javítani az elkövetkezőkben.

A védekezésen kell javítani Ricardo Moniznak ahhoz, hogy tavasszal ne kelljen izgulnia a zöld-fehér híveknek. Ezzel a sikerrel pedig a Ferencváros lett a 2013-as Impact Cup győztese Marbellán. A másik mérkőzésen a svájci Basel kikapott a Dinamo Kijevtől, így Murat Yakin legénysége végül az utolsó helyen zárta a minitornát.

Ferencváros – Steaua (román) 2-1

Marbella

Ferencváros: Jova – Jovanovic, Besic (Batik, 86.), Junior Fell, Sváb – Otten, Csukics – Jenner (Perics, 43.), Gyömbér, Somália – Böde.

Steaua: Stanca (Cojocaru. 46.) – Rapa, Szukala, Pintilii, Chipciu – Latovlevici, Chiriches, Rusescu (Costea, 71.), Bourceanu – Popa (Nikolics, 46.), Tanase

g.: Somalia (25.), Csukics (59.) ill.: Chipciu (17.)

kiálltva: Nikolics (67., Steaua)

A nap másik mérkőzésén:

Dinamo Kijev (ukrán) – Basel (svájci) 1-0

g.: N. Kranjcar

A végeredmény:

1. Ferencváros 7 pont (7-5); 2. Steaua 4 p. (4-3); 3. D. Kijev 3 p. (3-5); 4. Basel 2 p (3-4).

Góllista:

1. Böde (Ferencváros) 3 gól

2. Csukics (Ferencváros) 2 gól

3. Rusescu, Tănase, Pintilii, Chipciu (Steaua) 1-1 gól

4. Otten, Somalia (Ferencváros) 1-1 gól

5. Zoua, el-Nenni, D. Degen (Basel) 1-1 gól

6. Guszev, Kravets, Kranjcar (Dinamo Kijev) 1-1 gól

Gavalovits Sándor