Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol bajnokság 21. forduló

Szombaton négy mérkőzéssel kezdődnek az első osztályú küzdelmek Spanyolországban, kimondott rangadó nem lesz a soros hétvégén, izgalom és gól gazdag mérkőzések viszont mindenképp várhatóak.

2013. 01.26. Szombat

Celta Vigo – Real Sociedad 15:00

A vigóiak elég rossz formában vannak, utolsó hat meccsükből négyszer kikaptak, a kiesés szele érezhetően jelen van a klubnál ráadásul az a Sociedad látogat hozzájuk, akik a tabella középső részén helyezkednek. A Celtánál dominálhat, hogy idén kétszer többet nyertek otthon, mint ellenfelük idegenben. Az első osztályban hasonló pályaválasztásnál legutóbb 2006 decemberében találkoztak, akkor 0:0-s döntetlent játszottak a felek.

Levante – Valladolid 17:00

A két csapat között csupán két hely van a tabellán a hazaiak a nyolcadikak, a vendégek a tizedik helyen vannak. A Levante otthon erős csapat benyomását kelti, csupán kétszer kaptak ki, meccsenként lőtt átlag góljuk száma kettő. Vendég győzelem esetén viszont helycserére kerülhet sor, mivel csak két pont az egymás közti különbség.

Zaragoza – Espanyol 19:00

Utolsó tíz, egymás elleni mérkőzésükből a Zaragoza áll jobban, hat győzelem mellett két vereség, a tabellán elfoglalt helyezésük alapján most is a hazaiak az esélyesek. Az Espanyol idén idegenben csupán egyszer diadalmaskodott, viszont a vendéglátóknak a legpocsékabb a statisztikájuk hazai környezetben.

Deportivo La Coruna – Valencia 22:00 (Sport 2)

Pár évvel ezelőtt óriási rangadónak volt titulálva ez a párharc, jelenleg 13 csapat van a két klub között a spanyol első osztályban. A hazaiaknak nagy szükségük lenne a győzelemre, ebben a bajnokságban csupán háromszor nyertek, ezt viszont mindháromszor otthon érték el. A Valencia utóbbi hat meccséből négyet megnyert öt pontra lemaradva a negyedik Betistől. Idegenben nem megy Ernesto Valverde csapatának mindössze kétszer szereztek három pontot. Vendégként, kilenc mérkőzésen csupán ötször találtak be az aktuális ellenfél kapujába.

Cserenkó Szabolcs