Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megizzadt, de nyert az Arsenal a Brighton ellen

Egy félidő álom után, három gól kellett az Ágyúsok továbbjutásához az angol üdülővárosban. A Milton Keynes és a Luton élvonalbeli csapatokat búcsúztatott az FA-kupa 4. körében.

Az első félidőben úgy tűnt Arsene Wenger tényleg üdülni küldte játékosait, mert a tartalékos összeállításban felálló Arsenal sehogy sem találta a ritmust a Brighton ellen. A Sirályok abszolút az Arsenal fölé nőttek, ennek ellenére a vendégcsapat szerzett vezetést, egy kontra végén Podolski visszatett labdáját Giroud vágta a léc alá. Támadásban maradt a Brighton, a 33. percben Barnes fejesével egyenlítettek a hazaiak, így döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok. A szünet után nagyobb fordulatszámra kapcsolt az Arsenal, Giroud újra megvillantva tudását, ragyogó átvételt követően bombázott a kapuba. Nem sokáig örülhettek a londoniak, Ulloa gyorsan válaszolt a francia góljára. A 85. percben a hazai kapus egy szögletet pont Walcott elé öklözött, aki nem tétovázott, hanem egy pontos kapáslövéssel eldöntötte a továbbjutást.

A forduló meglepetését Kovács János csapata, a Luton Town szolgáltatta, az ötödosztályú kiscsapat a Premier League-ben szereplő Norwich otthonában vívta ki a továbbjutást. A játéknap másik szenzációja, hogy a harmadik ligás Milton Keynes, idegenben mért súlyos csapást a Queens Park Rangersre. Harry Redknapp csapatának ez volt az első veresége a naptári esztendőben. Bogdán Ádám csapata a Bolton, az Everton ellen búcsúzott, a magyar kapus nem kapott lehetőséget a találkozón. A következő forduló sorsolását helyi idő szerint holnap hat órakor tartják.

Brighton Hove Albion-Arsenal 2-3 (Barnes 33., Ulloa 62. ill Giroud 16., 56., Walcott 85.)

További eredmények:

Bolton-Everton 1-2
Derby – Blackburn 0 – 3
Huddersfield – Leicester 1 – 1
Hull City – Barnsley 0 – 1
Macclesfield- Wigan 0 – 1
Middlesbrough – Aldershot 2- 1
Norwich – Luton 0-1
QPR- Milton Keynes 2- 4
Reading-Sheffield Utd 4 – 0
Stoke- Manchester City 0-1


Brighton vs Arsenal 2:3 MATCH HIGHLIGHTS by UCL2410

Veres Péter