Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika Kupa: magabiztosan nyertek az ,,Elefántok” – Touré-ék már a továbbjutás küszöbén

Kisebb fajta meglepetésre Didier Drogba nélkül állt fel Elefántcsontpart kezdőcsapata, ám ennek ellenére is, nagy erőlködés nélkül gyűrték le Tunéziát. A narancsmezes válogatott, az esélyeshez méltóan lépet pályára, az utóbbi években meggyengült, ázsióját vesztett iszlám ország nemzeti csapata ellen.

Már a kezdősípszó után is érezhető volt, hogy az igazi sztárokkal felálló Elefántcsontpart, ha kell, akár erőből is elpöckölheti az útjába akadó Tunéziát. Nos, való igaz, hogy a korábbi Chelsea csillag, Drogba csak a padon foglalt helyet, ám őt nélkülözve is olyan erejű együttes állt fel, amelyhez még csak hasonlót sem tudtak kiállítani a ,,vendégek”.
Az Arsenal-os Gervinho-nak köszönhetően, már az első játékrészben megszerezték a vezetést, Afrika ,,braziljai”, folyamatos, meggyőző mezőnyfölény mellett. Bár akadtak helyzetek Barry kapuja előtt is, Tunézia végig alárendelt maradt a találkozón. Fordulás, viszont meddő mezőny fölény alakult ki (vagy folytatódott?), sorra dolgozták ki a lehetőségeket az Elefántok, ám a sok, támadásban klasszis játékos csak nem tudott a kapuba találni. Pedig a 67. minutumban még a veterán Drogba is beállt, az Anzsi-s Lacina Traoré helyére. Ezt követően már ,,csak” 20 percet kellett várnia az idei gólszegény ANK nézőinek, követőinek egy újabb adag gólra. A 87. percben az elefántcsontpartiak legnagyobb kincse, a Manchester City középpályása Yaya Touré köszönt be, egy védhetetlen bombával a kígyótérről. Sőt, három perccel később Huszi Szabolcs hannoveri klubtársa, Didier Ya Konan is gólt szerzett, így téve számszerűleg is meggyőzővé válogatottja, győzelmét. Elefántcsontpart eddig kettőből kettőt nyert, míg Tunézia első fordulós sikere után most betlizett, de még így is továbbjuthatnak.

ElefántcsontpartTunézia 3-0 (1-0)
Royal Bafokeng Stadium, Rustenburg
Vezette: Rajindraparsad Seechurn (mauritiusi)
Elefántcsontpart: Barry – Eboué, Zokora, Bamba, Tiéné – Tioté, Y. Touré, Romaric (Ya Konan, 88.) – Gervinho, S. Kalou (Gradel, 80.), L. Traoré (Drogba, 66.).
Tunézia: Serifia – Ifa, Abdennur, Sammam, Busszaidi – Traui (Dauadi, 86.), Muelhi, Hammami (Harbaui, 57.), Mszakni – Ben Jusszef (Darragi, 46.), Kelifa.
Gólszerzők: Gervinho (21. perc), Y. Touré (87.), Ya Konan (90.)
Sárgalapok: Bamba (31. perc), Tioté (73.)


CAN 2013: Ivory Coast 3-0 Tunisia 26.01… by ourmatch

Szerző: Balogh József