Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika Kupa: Algéria kiesett, Togo még harcban a továbbjutásért Tunéziával, Drogábék már továbbléptek

Egy érdekes színjátékkal (az egyik kapufa megroggyant) is színesített Togo – Algéria találkozó eredményeként máris beszámolhatunk az ANK első kiesőjéről, és továbbjutójáról. A mérkőzés legjobbja az európai élcsapatok vándormadara, a jövő Nicolas Anelka-ja, Emmanuel Adebayor volt.

Az összecsapás két (togói) gólja igazságosan oszlott szét a játékrészek között. Első találatukat a fentebb említett csatár szerezte, a szünet előtti 32. percben. A második félidőben pedig Dové Wome talált be, aki még csak mindössze 12. válogatottságán van túl ma este. Persze nem szabad megfeledkeznünk Algéria világméretű fájdalmáról sem. A fehér mezesek szám szerint 17-szer próbálkoztak kapura lövéssel, amíg a másik oldal csak 4-szer kísérletezett. Tegyük hozzá Adebayor és társai ebből 2-szer találták el a kaput, tehát a helyzet kihasználás finoman szólva is az erősségük. Az algériaiak azonban nem tudtak mit kezdeni a mezőnyfölényükkel, nem tudták bevenni a togói kaput, így maradt a 2-0. És ami fontosabb, a győztes Togo a következő körben ki-ki meccset vív Tunéziával, míg Algéria kizuhant, így tét nélkül léphet pályára Elefántcsontpart ellenében.

AlgériaTogo 0-2 (0-1)
Royal Bafokeng Stadium, Rustenburg
Vezette: Hamada Nampiandraza (madagaszkári)
Algéria: M’Bohli – Mostefa, Belkalem, Halliche, Mesbah – Lacen, Guedioura – Kadir, Feghouli, Slimani – Soudani.
Togo: Agassa – Nibombé, Akakpo, Mamah, Djené – Amewou, Romao – Gakpé, Salifou, Ayité – Adebayor.
Gólszerzők: Adebayor (32. perc), Wome (90+10.)
Sárgalapok: Mostefa (3. perc), Guedioura (39.), Lacen (48.), Halliche (90+10.), illetve Ayité (42.), Mamah (63.), Akakpo (90+7.)

A D csoport állása a 2. fordulót követően: 1. Elefántcsontpart 6 pont (már továbbjutott), 2. Togo 3 pont (3-2), 3. Tunézia 3 pont (1-3), 4. Tunézia 0 pont.

Szerző: Balogh József