Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1. -Az Ayew testvérek ismételt jó játéka sem volt elég a Marseille győzelméhez.

A Marseille idegenben az Ayew testvérek góljaival 2–2-es döntetlent játszott a Rennes-nel a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 22. fordulójának szombati rangadóján. A Marseilles edzője a mérkőzés előtt a francia bajnokság gyengüléséről is említést tett.

Elie Baupa Marseille edzője a Rennes elleni mérkőzés előtt kitért az átigazolásokra. Szerinte további játékosok fognak távozni a francia bajnokságból és mindez anyagi okokra is visszavezethető, nem tudnak versenyezni a gazdagabb bajnokságokkal, a gazdagabb klubokkal. Csak a héten két játékost igazolt a Newcastle a francia bajnokságból, és a QPR is válogatott támadót igazolt. Távozott Loic Remy, Mapou Yanga-Mbiwa és Yoan Gouffran is. Továbbá mai, az mti-től származó hír, hogy a Az Európa-ligában szereplő orosz Rubin Kazany 12 millió euróért leigazolta Yann M’Vilát a Rennes együttesétől. A 22 éves középpályás négyéves megállapodást írt alá Kazanyban, átigazolása a téli időszak legdrágább üzlete az orosz ligában.

A két csapat mérkőzése izgalmas játékot hozott, Abedi Pelá fiai, ahogy az előző fordulóban, ismét kitűnő játékkal rukkoltak elő. André Ayew, majd testvére, Jordan is vezetést szerzett a Marseille-nek, de a Rennes mindkétszer egyenlített megemlítve, hogy a 88. percben a marseille-i kapus, Steve Mandanda hibájának is köszönhetően.

A nyitómérkőzésen pénteken a Lyon magabiztosan nyert a Valenciennes otthonában 2-0-ra, Fofana és Gomis első félidőben szerzett góljaival. Így ha ideiglenesen is egyelőre, de ismételten átvette a vezetést a bajnokságban.

A szombati játéknap további mérkőzésein a sereghajtó Nancy megszerezte második győzelmet a Lorient ellen(2-1),további meglepetések nem születtek.

FRANCIAORSZÁG, LIGUE 1.-22. forduló

Pénteki mérkőzés

Valenciennes–Lyon 0–2

Szombati mérkőzések

Rennes–Marseille 2–2
Evian–Ajaccio 1–1
Montpellier–Sochaux 2–0
Nancy–Lorient 2–1
Reims–Toulouse 1–1
Troyes–Brest 2–1

Vasárnapi mérkőzések

Nice–Bordeaux x–x
Paris SG–Lille x–x
Saint-Étienne–Bastia x–x


szólj hozzá: Rennes vs Marseille 2:2 MATCH HIGHLIGHTS

Magyari Tibor Zoltán