Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi válaszolt Ronaldónak! – avagy három gólra négy a válasz, az Osasuna bánta – videó

A Barcelona Osasuna mérkőzés szinte formalitás volt a katalánoknak, az nem volt kérdés hogy melyik a jobb csapat, de a korán tíz főre fogyatkozó a pamplonaiak abszolút nem jelentettek gondot a bajnokaspiránsnak, mintha osztálykülönbség lett volna a két csapat között.

A Barca szokásosnak mondható mérkőzés elején szerzett góljával jelezte, hogy komolyan veszik a találkozót, Messi, Xavi átadását váltotta gólra (1:0). Erre még tudott válaszolni a vendégcsapat, Raoul Loe 24. percben egalizált (1:1). A játék képe nem változott az egyenlítés után a hazaiak a sokpasszos kevés érintős labdatartása dominált, a 24. percben Arribas kiállította magát, második sárgalapja után négy minutum elteltével Messi már a második gólját lőtte (2:1). A félidei hármas sípszó előtt Pedro, Daniel Alves önzetlen átadását értékesítette, ezzel kettőre növelte a két csapat közti különbséget (3:1).

A második félidőt ott kezdte a Barcelona, ahol az elsőt abbahagyta Messi az 56. és az 58. percben ismét eredményes volt (5:1). Nem állt le a gránátvörös kék társulat, ki akarták szolgálni lelkes közönségüket, sorra dolgozták ki a helyzeteket a vendég térfélen zajlott a játék. Az Osasuna élő falat húzott a tizenhatosuk vonalára a labda ekkor már alig volt náluk, a kilencven perc alatt négyszer többet volt a vendéglátóknál a játékszer, mint ellenfelüknél. Messi négy találatával jelezte Ronaldo irányába (a portugál három találatot szerzett), hogy ezt a hétvégét Ő nyerte.

A mérkőzésen Lionel Messi megszerezte 199. majd pedig 200. La Liga találatát és a kerek jubileumi számra még kettőt rápakolt, így már 202 találatnál jár a spanyol ligában.

Barcelona – Osasuna 5:1

gólszerzők: Messi 4, Pedro, ill. R. Loe


Barcelona 5-1 Osasuna footyroom.com by Futbol2101

Cserenkó Szabolcs