Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Játékossors: Nagy tehetségnek indult, a német másodosztályba igazolt a dán válogatott védő

A Zenit védőjével erősített a VfL Bochum: Michael Lumb Dániában nagy reménységnek számított, Huszti Szabolcshoz hasonlóan azonban nem igazán jöttek be neki az oroszországi évek, így kérdéses, befuthatja-e még azt a karriert, amit jósoltak neki.

A 25 esztendős Lumb ugyanis 2005-ben az Aarhusban mutatkozott be profiként, s a 2010-ben bekövetkező, Zenitbe történő szerződéséig több mint száz mérkőzésen húzhatta magára a gárda mezét. Öt bajnoki évadot követően azonban felhívta magára a szentpéterváriak figyelmét, s elfogadta az ajánaltukat. Az orosz élcsapatban azonban nem tudott magának állandó helyet kiharcolni, mindössze háromszor léphetett pályára a Zenitben töltött évek alatt. Ez részben azzal is magyarázható, hogy a 2010/2011-es idényben a holland Feyenoordban, 2011-ben a dán AaB-ben, 2012-ben pedig a német Freiburgban szerepelt kölcsönben. A balhátvéd azonban egyik helyen sem tudott igazán meghatározó játékossá válni, s hiába járta végig előbb a különböző utánpótlás-válogatottoknál a ranglétrát, majd juthatott kétszer szóhoz a felnőtt nemzeti csapatban, az elmúlt évek nem az előzetes várakozásoknak megfelelően alakultak, de talán a Bochumban végre megtalálja a számítását.

Az elmúlt évekhez képest mindenesetre változás, hogy Lumb ezúttal nem kölcsön-, hanem végleges szerződést kötött új kenyéradójával, így az egyezség szerint a szezon végéig futballozik a Bundesliga 2. tizenötödik helyezettjénél.
A 600 ezer euróra taksált, ballábas futballistát ingyen engedte el a Zenit Szentpétervár vezetősége.

Szerző: Budai Levente