Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Törökország: nem csak Drogba és Sneijder vakmerősködik

Az utóbbi időkben mi is hírt adtunk arról, hogy a címben is emlegetett két játékos a török Süper Ligába szerződött. Két ismertebb név szintén az ilyenkor sokkal kellemesebb klímájú országot választotta.

Ki ne emlékezne Dorge Kouemaha-ra, aki a 2007-08-as idényben a DVSC egyik legjobb játékosa volt. A kameruni támadó lassan már 30 éves, de még lehet benne pár jó év, ha jó helyre kerül. Idén januárban a kiesés elől menekülő Gaziantepspor-hoz adta kölcsönbe tulajdonosa, az FC Brügge. Bár mióta 2009-ben a belgákhoz szerződött, Kouemaha szerepelt már időlegesen a Kaiserslautern-ben, és az Eintracht Frankfurtban is. Kölcsönszerződése idén nyárig szól az ötszörös kameruni válogatott játékosnak, aztán ha esetleg jól teljesít még a végén megragad a Süper Ligában.
A másik, már sokkal közismertebb név. Rio Ferdinand öccse, Anton (a képen kék-fehérben) tavaly nyáron szerződött a Queens Park Rangers-höz, ám a kezdeti bizalom után egyre távolodott a kezdő tizenegytől. Anton Ferdinand még a West Ham United játékosaként lett ismert, bátyjához hasonlóan, középsővédőként. Bár nagy álmuk, hogy együtt alkossák az angol válogatott belsővédelmét, már aligha fog összejönni, ugyanis a jó öreg Rio már nem kerettag a Háromoroszlánosoknál, míg öccse sosem volt az, és idén már ő is 28 éves lesz. A ,,kisebbik” Ferdinand most kölcsönbe került a török Bursaspor-hoz, amely egyszeres bajnokként, jelenleg a 7. helyet foglalja el a táblázaton.

Szerző: Balogh József