Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

LESheted: képernyőn az El Clássico, illetve az Arsenal – ’Pool derbi

A szokásos Afrika Kupa adag mellett a mai napon az utóbbi évek egyik legnagyobb jelentőséggel bíró párosítása is lejátszásra kerül, szerencsére mindezt televíziónk képernyője előtt mi magunk is megcsodálhatjuk. Legyen az ember Real Madrid, vagy Barca drukker, ez a találkozó egyaránt fontos mindkét fél részére. Az este másik érdekes találkozója még az Arsenal, és a kopott fényű Liverpool találkozása lesz. További négy találkozó lesz még ma látható a sportadók kínálatában, jó szórakozást!

St. Mirren – Inverness 20:45 (tv: Sport1, 20:45 élő)
Scottish Premier League
A kiesés elől iszkoló St. Mirren-hez látogat, a bajnokság elején még a Celtic-et is szorongató Inverness. A vendég piros-kékek bár mostanra, a sok döntetlenjük miatt lemaradtak a glasgow-iaktól a tabellán, még így is az egyik legjobb támadóalakzattal rendelkeznek a ligában. Legjobb csatáruk, a 24 éves észak-ír, Billy MyKay, aki már 16 gólnál jár a PL-ben, és ezzel vezeti a góllövőlistát. A St. Mirren abba kapaszkodhat ma, hogy bár tényleg csak 11., azaz utolsó előtti, még így is megelőzik a tökutolsó, és harmatgyenge Dundee FC-t.

Real Madrid – Barcelona 21:00 (tv: Digi Sport 1, 20:20 élő)
Copa del Rey, elődöntő, 1. mérkőzés
A Bernabéu Stadionba látogat valami katalán csapatocska. Vagy mondhatnánk fordítva is: A nagyszerű Barca látogat az egyik madridi klubhoz, a sok közül. Persze ennyiből már mindenki kitalálhatta, ha eddig véletlenül nem volt tisztában a dologgal: ma, azaz szerdán rendezik az elmúlt 150 év tizenkétezredik klasszikusát. A rangadó esélyese a Messi vezette vendég együttes. Bár, ez egy kupa elődöntő lesz, így akármi megtörténhet. A továbbjutás kérdése reméljük még nem fog eldőlni ma este, mert akkor egy ritka színvonaltalan visszavágótól fosztanának meg minket a küzdő felek.

Grémio – LD Quito 1:00 (tv: Digi Sport 1, 0:55 élő)
Copa Libertadores, selejtező, visszavágó
Az amerikai kontinens Bajnokok Ligájában még csak a selejtezőknél járnak, az egyedi rendszer miatt. A későn fekvőknek, vagy az éjszakai baglyoknak kínáljuk ezt a mérkőzést. Izgalmakban garantáltan nem lesz hiány, ugyanis az első találkozót, Ecuadorban, a Quito nyerte meg, 1-0 arányban. Természetesen a párharc esélyese továbbra is a Grémio, amely a harcos fiatalokra, és a sokat megélt öregekre épít. Hiszen a brazil együttesben olyan nagynevű, Európát is megjárt sztárok labdázgatnak, mint Dida, a Milan korábbi kapusa, az egykori lyon-i védőisten, Cris, vagy a 84-szeres, ex-Bayern csillag, Zé Roberto. Említhető még a Manchester City felemelkedésében epizódszerepet játszó Elano is, illetve a még mindig csak 23 éves chilei, Eduardo Vargas is, aki kölcsönben szerepel, a Napoli-tól.

Arsenal – Liverpool 20:45 (tv: Digi Sport 2, 20:40 élő)
A nap második legrangosabb összecsapásaként aposztrofálhatjuk a mérkőzést, bár tény, hogy egyik csapat sem, főként nem a Liverpool az, amelyik korábbi dicsőségéhez méltóan szerepel. A Mersey-partiak vergődését sok mindenre lehet fogni, rossz edzőváltás, pocsék felsővezetés, rossz játékos politika, egy a lényeg: Gerrardék messze nem képviselnek már akkora erőt, hogy akár az első hatban végezzenek akár. Nem beszélhetünk a BL selejtező eléréséről, hiszen azért is óriási a harc, örülhetnek ha bejutnak az EL kvalifikációjába. A hazai Ágyúsoknál azért valamivel jobb a helyzet, ám távolról sem rózsás. Az esti derbit kötelező jelleggel kell hozniuk, ha versenyben akarnak lenni a dobogóért, hiszen a bajnoki címről már régóta szó sem lehet, ugyanis óriási, 19 pontos hátrányban vannak a ManUtd-vel szemben.

Togo – Tunézia 18:00 (tv: Eurosport, 18:00 élő)
Afrikai Nemzetek Kupája, C csoport, 3. forduló
A mai napon esedékes utoljára a csoportkör, ugyanis ezt követően már egyenes kieséses rendszerben megy a torna tovább. Togo, és Tunézia összecsapása egy ki-kimérkőzés lesz. Mindkét együttes 3-3 ponttal rendelkezik, ám Adebayor-ék jobb gólkülönbségüknek köszönhetően, már egy döntetlennel is továbblépnének. Így egyértelmű, hogy aki ma este nyerni fog, az már negyeddöntős, függetlenül a másik meccs eredményétől.

Algéria – Elefántcsontpart 18:00 (tv: Eurosport 2, 18:00 élő)
Afrikai Nemzetek Kupája, C csoport, 3. forduló
Tétnélküli találkozón szerezheti meg első pontjait Algéria, már ha az ,,Elefántok” hajlandóak lemondani a makulátlan eredményükről. Tegyük rögtön hozzá aligha valószínű ez a forgatókönyv. És ha mégis,, netán pihentetnék a kezdőcsapat jelentős részét, a narancsmezesek cseréi, tartalékjai is nagyon jó pedigrével rendelkeznek, és különben is, nyílván égnek a bizonyítási vágytól, így aligha fogják könnyen adni magukat a halovány araboknak.

Szerző: Balogh József