Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Isztambuli szerződést ért a EL-szereplés – hivatalos

Második hivatalos téli igazolását jelentette ba a török élvonalban szereplő Galatasaray labdarúgócsapata, melyre ráfér az erősítés. A két ősi rivális, a Fenerbahce és a Galatasaray ugyanis szépen meglépett a tabellán. Íme egy jó példa, miként indíthatja be a nemzetközi porondra való kilépés egy labdarúgó karrierjét. 

1c9cf7e58b9f42e9b90018afa293e35a

Ryan Donk után újabb labdarúgó szerződtetését jelentette be a Galatasaray a norvég Martin Linnes személyében. A jobb oldali védő kerettag volt a magyarok elleni pótselejtező alkalmával, ám játszani nem láthattuk, azonban akik figyelemmel követték az Europa Liga csoportkörét, azon belül pedig a Molde mögött az Ajax, Fenerbahce, Celtic trió szenvedését, azok találkozhattak a védő produktumával. Egy stabil alapemberről van szó, aki remekül segíti a támadásokat. Ezt jól jelzi, hogy a Molde mezében védő létére 152 tétmérkőzésen 14 gólt és 26 gólpasszt jegyez, az EL-ben pedig a Fener hálóját be is vette.

A Galatasaray hivatalos oldalán átigazolási összeget nem ír, ám a német transfermarkt.de 2 millió eurós átigazolási összeget említ, mely picivel haladja csak meg a 24 esztendős labdarúgó piaci értékét. Linnes klubváltása remek példa arra, hogy mennyit jelent egy labdarúgó számára az, hogy kiléphet a nemzetközi porondra, mennyivel nagyobb figyelem vetül rá. Ki tudja, ha a Molde nem jut be a csoportkörbe, Linnes minden bizonnyal még ma is a norvég klubot erősítené.

Őszi Ádám