Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-Kupa: továbbjutott az Atlético és a Valencia

Két mérkőzést rendeztek csütörtök este a spanyol Király-Kupa nyolcaddöntőjében. A várakozásoknak megfelelően az Atlético Madrid és a Valencia is magabiztosan jutott a következő körbe.

atletico-rayo-copa-rey-partido-resultado-directo

Atlético Madrid – Rayo Vallecano 3-0 (1-0)

Madrid, Estadio Vicente Calderón, Vezette: Gonzalez J.

Gólszerző: Corerra (40.), Griezmann (80., 90.) ill.

Sárgalap: Filipe Luis (61.) ill. Ze Castro (36.)

Atlético Madrid: Moya – Luis, Godin, Savic, Gamez – Carrasco, Kranevitter (Gabi 73.), Partey, Koke – Martinez (Torres 82.), Correa (Griezmann 69.), Vezetőedző: Simeone

Rayo Vallecano: Rodriguez – Quini, Llorente (Dorado 54.) Castro, Martinez – Trashorras, Baena, Bangoura, Caballero (Manucho 60.), Embarba – Guerra, Vezetőedző: Jemez

Az idegenbeli 1-1-es döntetlen után a matracosok hazai pályán fogadták a Vallecanót. Az első komolyabb lehetőségre a 10. percig kellett várni, amikor Martinez egy szöglet után fejelhetett, próbálkozását azonban Rodriguez védte. A 32. percben szintén fejjel veszélyeztettek a hazaiak, de Rodriguez ismét hárított – ezúttal Teye próbálkozott. A 40. percben a vendég kapus már tehetetlen volt: a tizenhatos sarkánál Correa kapott labdát, majd a bal felsőbe bombázott. 1-0. Az első játékrészben nem esett több találat, a félidőt az Atlético még fél gőzzel játszva is abszolút uralta.

A második 45 perc egy sérüléssel indult, Llorente lábát saját csapattársa taposta meg, a játékos nem tudta folytatni a játékot, helyére Dorado állt be. A játék képe továbbra sem változott, a hazaiak próbáltak még egy gólt bekotorni, míg a Rayo minden erejét felemésztette a védekezés. A 79. percben Griezmann passza után Martinez lőtt kapura, azonban Rodriguez ezúttal is hárított. A helyzetet követő szöglet után viszont Griezmann már nem hibázott – közelről a kapuba talált. 2-0. Tíz perccel később szintén a francia volt a főszereplő, Gabi passzát követően kicselezte a kijövő kapust, majd az üres kapuba gurított. 3-0. Az Atlético végig kontrollálta a meccset, és 180 perc játék után, 4-1-es gólkülönbséggel megérdemelten jutott tovább.

fatbol

Granada CF – Valencia 0-3 (0-1)

Granada, Estadio Nuevo Los Cámenes, Vezette: Fernandez J.

Gólszerzők:ill. Zahibo (42.), Paco (63.), Piatti (83.)

Sárgalap: Agbu (55.), Babin (76.) ill. Orban (31.)

A hazai pályán aratott 4-0-ás győzelem után idegenben is magabiztosan verte a Granadát a Valencia. Az első félidő végén Piatti passzát követően Zahibo volt eredményes, majd a második játékrészben előbb Paco talált be a 63. percben, majd 20 perccel később büntetőből Piatti is eredményes volt.

Kettős győzelmével, 7-0-ás gólkülönbséggel a Valencia esélyt nem adva jutott be a következő körbe.

A Király-Kupa legjobb nyolc csapatának mezőnye: Sevilla, Mirandés, Celta Vigo, Athletic Bilbao, Barcelona, Las Palmas, Valencia, Atlético Madrid.