Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: A német gólrekorder visszavonul – hivatalos

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Lazio csatára arra a döntésre jutott hogy visszavonul a szezon végén.

 Miroslav-Klose-scored-a-r-014

„Úgy döntöttem, hogy 2016-os szezon végén visszavonulok” – idézi Klosét a Bild.

„Hogy mi lesz, miután visszavonultam? Szeretnék edző lenni. Lehet, hogy először szerepet vállalok a Német Labdarúgó-szövetségnél, de aztán az lesz a célom, hogy a Bundesligában vezessek egy csapatot.” – nyilatkozta a német gólrekorder

Klose a 2014-es brazíliai világbajnokságon aranyérmet szerzett a német válogatottal, ráadásul megelőzte Ronaldót, így 16 találattal már ő a vb-k történetének legjobb gólszerzője.  A 36 éves csatár 137 válogatott mérkőzésen 71 gólt szerzett a német válogatott színeiben. Pályafutását a FC Hamburg színeiben kezdte majd csatlakozott a Kaiserslautern csapatához. 2004-ben leigazolta 5 millió euróért a Werder Bremen csapata. A csapat színeiben 89 mérkőzésen lépett pályára és 53 gólt szerzett. 2007 nyarán csapatot váltott és átigazolt a Bayern München csapatához, 98 mérkőzésen 24 találattal járult hozzá csapata sikereihez. Kevés játéklehőséghez jutott a Bayernél és a távozás mellett döntött 2011-ben és az olasz élvonalban szereplő Lazio csapatához igazolt. Eddig az olasz csapat színeiben 116 mérkőzésen lépett pályára és 48 gólt szerzett. Pályafutása legnagyobb sikere a válogatottal elért 2014-es aranyérem. Emelett egy ezüst és 2 bronzérem szerepel a gyűjteményében. Európa bajnokságot nem sikerült nyernie, mivel 2008-ban elvesztették a döntőt Spanyolország ellen. Emelett kétszeres német bajnok és kupagyőztes, továbbá nyert még német Szuperkupát és Olasz kupát.

 Ondik Gábor