Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Seria A: Handanovic mentett pontot az Internek Bergamo városában

Az olasz bajnokság eheti fordulójának nyitómérkőzését az Atalanta játszotta az Inter csapata ellen. Mondhatnánk rangadónak is, hiszen a két klub illetve a két szurkolótábor finoman szólva sem kedvelik egymást. 

inter

Atalanta- Inter 1:1 (1:1)
Helyszín: Bergamo, Stadio Atleti Azzuri d’Italia Játékvezető: Rizzoli
Gólszerzők: Murillo (öngól 17.) ill Toloi (öngól 25.)
Sárga lap: Toloi (14.), Gomez (40.), Monachello (51.), Cigarini (93.) ill Jovetic (36.), Guarin (44.), Brozovic (53.), D’Ambrosio (62.), Biabiany (82.)
Piros lap: – 

Atalanta: Sportiello – Cherubin. Masiello, Toloi – Drame, Kurtic, de Roon, Cigarini, Conti – Gomez, Monachello

Inter: Handanovic – D’Ambrossio, Miranda, Murillo, Telles – Guarin, Medel, Brozovic – Ljajic, Icardi, Jovetic

Nem akárhogy kezdődött a mérkőzés. Az első öt percben annyi helyzet adódott a két csapat előtt, mint máshol egy egész mérkőzés alatt. Nagyobb meglepetésre az Atalanta kezdte jobban a mérkőzést. A mérkőzés elején megszerezhették volna a vezetést, ha éppen nem Handanovic áll a vendégek kapujában. A kapus újra kitett magáért, ám valamit ő sem tudott védeni. Drame verekedte be magát az Inter tizenhatosának belsejébe és lőtt kapura, amibe a belevetődött Murillo és az így megpattanó labda a hálóba landolt. Vezetést szerzett a hazai csapat. Ezután kicsit megrázta magát a vendég együttes. Annak ellenére, hogy tényleges gólveszélyt nem tudtak kialakítani, kiegyenlítettek. Egy öngóllal. Ljajic beadott labdáját, Toloi vágta a léc alá. És hát Toloi épp hazai színekben játszik… A félidőre jellemző volt a kemény összecsapások, a pontatlanság és Atalanta fölény. Ugyanis még az utolsó percekben is beszorították a vendégeket és újfent Handanovic kellett ahhoz, hogy 1:1-el vonuljanak le a pályáról a csapatok.

A második félidő lassabban kezdődött, mint az első. Nem estek egymásnak a csapatok, ellenben ugyan úgy rugdosták egymást a játékosok. Tapintható volt a feszültség a pályán. Furcsa mód az elő helyzeteket a hazai csapat dolgozta ki újfent. Gomez volt a kulcs minden támadásnál és a támadó rendszerint bolondot csinált az Inter védőiből. Handanovicnak ellenben szobra lesz Milánóban, hiszen olyan elképesztő bravúrvédéseket mutatott be, hogy azt épp ésszel nem lehet feldolgozni. Kurtic léc alá tartó fejesét tolta a kapu fölé, majd Cigarini lövését védte embertelen mozdulattal úgy, hogy a lövés közvetlen közelről az ötös vonaláról jött. Az Atalanta szétlőtte az Intert, ám nem tudták megszerezni a vezetést. Voltak pillanatok, amikor a vendégek nyomták, ám gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. Sőt, Sportiellonak védenie sem kellett. Az Atalanta megérdemelten tartott otthon egy pontot.

fotó: Inter hivatalos Facebook oldala

Borbély Szabolcs