Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Döntetlenek éjszakája

Tovább tart a Villarreal és a Betis ellentétes sorozata. Itt pozitív, amott negatív előjellel állnak a csapatok. A Depor sem volt képes megszakítani nyeretlenségi szériáját.

villarreal-betis

Villarreal – Betis 0-0
g.:

Bár gól nem született a két együttes összecsapásán, ennek ellenére nem volt izgalommentes a találkozó. Azonban érdemes előbb egy kicsit elmélyedni a közelmúlt eredményeiben, hiszen igencsak ellentétes utat járt be a két együttes. A bajnokságban a Villarreal idestova hét meccse nem kapott ki. Utoljára december 29-én, a Getafe ellen szenvedett vereséget, míg az andalúz egylet ugyanezen időszak alatt egyetlen pontot szerzett. Nem csoda hát, hogy a fogadóirodák is a hazaiak sikerét adták alacsony oddsokkal, ám végül a döntetlen fizetett jól. Pedig nem kezdett rosszul az esélyesebbnek tartott hazai csapat, ám Soldado már a második percben kapufát lőtt, s majd’ húsz perc után jelentkezett a Betis is, Areola kapus viszont a helyén volt Castro lehetőségénél. Ezt követően kisebb próbálkozások, minden eredmény nélkül, habár a szünetre előnnyel mehetett volna a Betis, amennyiben Ruiz pontosabban céloz, vagy inkább Areola nem véd bravúrral. Fordulás után sem sokat változott a játék képe, mindössze három veszélyes házigazda által leadott lövést jegyezhettünk fel. Előbb dos Santos lövését blokkolták, Bruno szabadrúgása alig kerülte el a jobb sarkot, végül pedig Adrian Marin löketét védte Adán. Ezzel eldőlt, hogy nem tudják megelőzni – még átmenetileg sem – a Real Madridot a Villarrelosok, míg a Betis továbbra is kaparhat, hogy távolodjon a kiesőzónától.

luis alberto

Real Sociedad – Deportivo 1-1 (0-1)
g.: X. Prieto (75., 11-esből) ill.: Alberto (26.)

Remekül kezdődött az összecsapás, helyezetek mindkét oldalon, sőt, az első félidőben felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Előbb Jonathas révén a hazaiak veszélyeztettek, Lucas Martinez a másik kapu előtt tett sikertelen próbálkozást, két percre rá ismét hazai lehetőség adódott, de Lux védett. Tízpercnyi – úgymond – üresjárat után aztán ünnepelhetett a Depor. Hatalmas védelmi megingás kellett ugyanis Luis Alerto találatához. Ezt követően sem álltak le a felek, szinte ötpercenként veszélyben forogtak a kapuk. Hogy nem egyenlő állással mentek szünetre, az nagyrészt a játékvezetőn múlott, aki les miatt érvénytelenítette a félidő hajrájában Bruma gólját les miatt. Fordulás után sem álltak le a felek, így aztán igazán élvezetes összecsapás kerekedett ki, ám ismét csak egy banális hiba után kellett középre vonulniuk a feleknek: Jonas Gutierrez szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a jogos büntetőt Xabi Prieto magabiztosan értékesítette. Előtte azonban még Jonathas les miatt meg nem adott gólja miatt méltatlankodhatott. S ha egy üzlet beindul, a Sociedad a hajrában meg is nyerhette volna az összecsapást, amennyiben pontosabbak, és higgadtabbak játékosai, merthogy a végjátékban Jonathas kétszer is közel járt a gólhoz, míg a rendes játékidő végén Oyarzabal lőtte szét a lécet. Sajnálhatja a Sociedad, hogy nem tudott nyerni, ugyanis továbbra is a középmezőny végén szerénykedik, ám a Depor sem lehet büszke az egy pontra, hiszen immár sorozatban negyedik meccsén maradt nyeretlen.

(fotók: marca.com)

Gavalovits Sándor